• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Atatürk Üniversitesinde eğitim semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ERZURUM - Erzurum rk Üniveristesi (AÜ) Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü'nün, Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Konsorsiyumu (ESRUC)'nun 'İpek Yolu Bilim ve Eğitim Karavanı Seminer Serisi' kapsamında, "New Trends in Teacher Education (Öğretmen Eğitiminde Güncel Uygulamalar)" konulu seminer düzenledi.


Seminerin açılış konuşmasını yapan Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Takkaç, "Ülke olarak dünyada söz sahibi olmak istiyorsak eğitime çok fazla önem vermemiz gerekir. Eğitime verilmesi gereken önemi Einstein'in bir sözü ile dile getirmek istiyorum. Einstein, 'Benim öğrenmemdeki en büyük sorun eğitimdi.' demiş. Demek ki onun öğretmenleri ona öğretecek doğru yöntemi bulamamışlar. Öğretmen adaylarının Einstein'ın bu sözünü unutmamaları gerek. Ne kadar çok yeni yaklaşım getirebilirseniz o kadar çok öğrencinin sorununu çözersiniz" görüşlerini dile getirdi.


AÜ Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yıldırım yaptığı konuşmada, genellikle eğitim, sosyo-ekonomik katkının ve kültürel gelişmenin hem nedeni hem de sorunu olarak kabul edildiğini belirtti.

Bir ülkenin kalkınmanın yolu eğitimden geçtiğini sözlerine ekleyen Yıldırım, "Bundan dolayı eğitime önem vermelidir. Kalkınmış bir ülke, kalkınmasını sürdürmek istiyorsa eğitime verdiği önemi sürekli artırmalıdır. Eğitimde en önemli faktörlerden biri şüphesiz öğretmenler ve öğretmen eğitimidir. Eğitim araştırmalarının amaçlarından bir tanesi de eğitimde karşılaşılan sorunları belirlemek ve bunlara çözümler üretmektir. Tüm eğitimcilerin ve öğretmenlerin kendilerinden beklenen işlevleri tam olarak yerine getirebilmeleri için eğitim araştırmalarından haberdar olmaları ve öğretilerini planlarken bu araştırmalardan ve elde edilen bulgulardan faydalanmaları gereklidir. Bu nedenle dünyanın farklı yerlerinden gelen bu bilim insanlarının bugünkü verecekleri seminerin çok değerli ve anlamlı olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.


Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Remzi Y. Kıncal, dünyada eğitim alanında yapılan işlere ve gelişmelere değindiği konuşmasında, "Türkiye ekonomik büyüklük anlamda dünyada 17. sırada ama eğitim alanında bununla kıyaslanamayacak kadar geride ve bu konuda çok büyük sorunlar yaşıyor. Bu da bize gösteriyor ki; bir ülkede okullarının sayısının çok olmasından ziyade, onların hangi fonksiyonu yerine getirdiği daha önemlidir" dedi.


Eğitim semineri iki gün sürecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir