• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Okulların önüne bırakılan içki şişeleri velileri rahatsız ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da bazı okulların köşelerine bırakılan içki şişeleri öğrenci velilerini rahatsız ediyor. Çocukların sabah okula giderken içki şişeleri karşılaştıklarını dile getiren vatandaşlar "Birileri bunu kasıtlı olarak mı okul köşelerine bırakıyor?" diye sordu.
Çocukların bu yolla içki ile tanıştığını ifade eden vatandaşlar okul çevrelerinde ciddi önlemlerin alınmasını ve ayyaşların gece saatlerinde okullara yanaştırılmamasını istediler.

Alkolün dinen necis ve çocukların kötü yollara düşmesine öncelikli neden olduğunu ifade eden çevredeki esnaftan Salih Yuva, "Çocuklarımıza kötü örnek oluyorlar. Çocuklarımızın kötü yollara düşmesine sebep oluyorlar. Bu gibi ciddi sorunların devlet tarafından olsun, belediyeler tarafından olsun kontrol altına alınması gerekir. Veliler çocuklarını takip altına almaları gerekir. Okul görevlilerinin duyarlı olmasını istiyoruz. Bunun yanında vatandaşların ve en önemlisi yetkililerin bu konu hakkında ciddi bir şekilde duyarlı davranmasını istiyoruz." dedi.

"Anlamayan bir çocuk o şişedeki alkolü içebilir"
Bira şişesinin ne olduğunu anlamayan çocukların içindeki alkolü içme ihtimalinin yüksek olduğunu ifade eden Yuva, "Uyuşturucu ve alkol maddelerinin okulların etrafında olması düşündürücüdür. Kimi küçük çocuklar bilmeden bunu içebilir ve kimi çocuk ise bildiği halde merakından olsun o şişeyi alıp içindeki birayı içebilir. Ciddi bir kontrol ve disiplin olmalıdır. Çünkü çocuklarımızı kaybetmeyle karşı karşıyayız." şeklinde konuştu.

"Okul önlerini içkici ve esrarkeşler işgal etmişler"
Bir diğer esnaf Murat Elhakan ise "Alkol ve uyuşturucu konusunda son derece şikâyetçiyiz. Toplum tarafından da bu konu hakkında büyük bir rahatsızlık söz konusudur. Diyarbakır halkı özellikle bu konuda rahatsızdır. Okul önlerini içkici ve esrarkeşler işgal etmiş durumdadırlar. Okul önüne bırakılan içki şişesi küçük yaştaki öğrencilerde meraka neden olabilir ve çocuk o şişeden içebilir. Bu toplum için vahim bir durumdur." İfadelerini kullandı.

Çocukların okula gidiş-gelişlerde sıkıntı yaşadıklarını belirten Elhakan, "Benim evimin önünde okul var ve akşamları eve gittiğim zaman okul önünde bira şişeleri görüyorum. Bu kabul edilemez bir durumdur. Ama ne yazık ki buna sessiz kalınıyor. Çocuklarımızı güvenli bir şekilde okula da gönderemiyoruz. Giden çocuklar da okula korka korka gidiyorlar. Çalıştığımız için haliyle çocukların elinden tutarak okula götürüp getirme imkânımız da yok. Bu konuda yetkililerin ciddi bir çalışma başlatıp çözüm bulmasını istiyoruz." dedi. (Hüseyin Yalçın/Yakup Moğulgani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir