• DOLAR 32.504
  • EURO 34.584
  • ALTIN 2476.785
  • ...
Boğazında 30 santimlik sülük çıktı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Bitlis'in Adilcevaz ilçesi Göldüzü köyünde ikamet eden 12 yaşındaki Serhat Oti, yaklaşık 2 ay önce solunum problemi, boğazda kanama, Ağzından kötü koku ve sürekli yemek yediği halde doyamama gibi şikâyetlerle önce Adilcevaz Onkoloji Hastanesi daha sonra Adilcevaz Hastanesi ve Tatvan ilçesinde bulunan bir hastaneye götürüldü. Buralarda bir sonuca ulaşılamayınca Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezine getirilin Küçük Serhat'ın boğazında tespit edilen yaklaşık 30 santimetre uzunluğundaki sülük ameliyatla tek parça halinde alındı.

 

Hastanenin Kulak Boğaz Burun (KBB) servisinde yapılan ameliyatta çıkarılan sülük, doktorlar kadar hasta yakınlarını da şaşkına çevirdi.

 

"Hastane hastane dolaştı"
Konuyla ilgili olarak konuştuğumuz Serhat Oti'nin amcası Felemez Oti Son 2-2,5 aydır yeğeninin ağzından kokular geldiğini, son 20 günde ise çocuğun boğazından sürekli kan geldiğini söyledi. Çocuğu önce Adilcevaz Onkoloji Hastanesine ve Adilcevaz Hastanesi'ne götürdüklerini ifade eden Amca Oti, oradaki doktorların bademciklerinin şiştiği teşhisiyle çocuğa antibiyotik verdiğini ancak bu antibiyotiklerin faydasının olmadığını kaydetti. Felemez Oti, bunun üzerine Bitlis'in Tatvan ilçesinde götürdüklerini burada çocuğun boğazında sülük olduğunun belirtilmesi üzerine Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Hastanesi'ne getirdiklerini söyledi.

 

"Yaklaşık 2 buçuk aydır boğazındaki sülükle yaşamış"
Son günlerde çocuğun nefes almakta zorlandığını ifade eden Amca Oti, çocuğun boğazında siyah bir şey gördüğünü bunu doktorlara anlattığını ama bunun kan olduğunu söylediklerini belirterek, olayı şöyle anlattı:
"Çocuğun 2-2,5 aydır boğazında kötü kokular geliyordu. Son 15-20 günde bu koku ile birlikte çocuğun boğazında kan gelmeye başlayınca doktorlar bizi Tatvan ilçesindeki başka bir hastaneye sevk etti. Buradaki KBB bölümü doktorları sülük olduğunu tespit edince bizi buraya sevk ettiler. Tabi bunu duyunca çok şaşırdık. Yaklaşık 2- 2,5 ay önce çocuk boğazının ağrıdığını boğazından kötü koku falan söylüyordu. Ancak son 20 gündür bu çok daha sıklaştı."

 

"Su içerken ağzına giren sülük boğazına yapışarak burada büyümüş"
Köyde çok eski bir çeşmenin olduğunu anlatan Amca Felemez Oti, çocuğun orada su içerken suyla birlikte sülüğün çocuğun ağzına girerek boğazına yapışmış olabileceğini düşündüklerini ancak söz konusu çeşmede tüm köy halkının su içtiğini ve bu güne kadar böyle bir şeyle karşılaşmadıklarını dile getirdi.

 

Yeğeninin özellikle son zamanlarda aşırı bir şekilde yemek yemesine rağmen doymadığını buna rağmen kilo kaybına uğradığını söyleyen Felemez Oti, " burada yapılan ameliyatla sülüğün alındığını sözlerine ekledi.

 

Vaka doktorları şaşkına çevirdi
Bu tür vakaların çok nadir görüldüğünü ve kendilerinin de çok şaşırdığını söyleyen YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi KBB Bölümü doktoru Ömer Erdal, yıllardır bu tür vaklarla uğraşan doktorların böyle bir vaka ile ilk defa karşılaştıklarını söylediklerini ifade etti. Dr. Erdal, "Bazen sülüklerin ağız yoluyla insan vücuduna girebildiğine şahit oluyoruz ama hiçbir yere yapışamadan dışarı atılıyor. Ama bu vaka tabi çocuğumuzun boğazına yapışmış küçük dil bölgesinin hemen altına yapışmış ve herhangi kasa yapışmadığı için de ağrı yapmamış Sadece mukozadan emmiş. Tabi sülüklerin yapıştığı yeri uyuşturma mekanizması da var. Onun için vaka da herhangi bir ağrı oluşturmamış." ifadelerini kullandı.

 

"Aşırı yemek yiyor ama doymuyordu"
Hastanın bol miktarda yemek yemesine rağmen doyamamasına bir anlam veremediklerini belirten Dr. Ömer Erdal, bunun kan değerlerinin düşük olmasından ve sülüğün kanı emmesinden dolayı kronik bir kan kaybından olabileceğini ifade etti.

 

"Yaklaşık 30 santimetrelik sülük canlı olarak çıkarıldı"
Yapılan ameliyat sonucu sülüğü canlı olarak çıkardıklarını da sözlerine ekleyen Dr. Erdal, Sülüğün yaklaşık olarak 30 cm uzunluğunda olduğunu belirterek, çocuğun sağlık durumunun oldukça iyi olduğunu ve hastayı taburcu ettiklerini sözlerine ekledi. (Murat Dalgın, Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir