• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
"Üretici esnaf sanayi sitelerine taşınsın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - BESOB Kestel Büyük Sanayi Sitesi'nde tamamlanan 125 işyerinde incelemelerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni dönemde Bursa'nın mahalle aralarında üretim yapan sanayi tesislerinden tamamen arındırılacağını açıkladı.


Toplam 3 bin 700 dükkanı içeren ve 125'i tamamlanarak sahiplerine teslim edilen dükkanları yerinde inceleyen Başkan Altepe, yaklaşık 2 ay sonra üretime geçecek sitenin Bursa'daki diğer esnaflara örnek olacağını söyledi.


BESOB Kestel Büyük Sanayi Sitesi'nin mahalle aralarında üretim yapan esnaflar için oluşturulduğunu ve tamamen faaliyete geçtiğinde sadece Bursa'ya değil Türkiye'ye örnek olacağını kaydeden Başkan Altepe, "Bursa'nın gerçek anlamda Avrupa şehri olması için eksik bu yönler kaldı. Başta Yalova Yolu olmak üzere kentteki üretici esnaf, artık bu tür sanayi tesislerine taşınmalı. Onun için bu sitenin 3 bin 700 dükkânla en kısa zamanda faaliyete geçmesi, diğer esnafa örnek olması gerekiyor. Herkesin kısa sürede ait olduğu yerlere gitmesi gerekiyor." dedi. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir