• DOLAR 32.563
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2489.29
  • ...
Kışlıklar vitrindeki yerini aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Son bahar aylarına girilmesi ile birlikte vitrinlerde yazlık elbiseler yerini kışlık elbiselere bıraktı. Batmanlı esnaflar ise, satışların azlığından dolayı iş yapamadıklarını belirtiyor.

Giyimde yaz sezonunu kapatan mağazalarda sonbahar kış kıyafetleri heyecanı yaşanıyor. Son zamanlarda mağazalarda özellikle mont, çizme ve kazak gibi daha kalın ürünler yoğun olarak satılıyor.

Soğuk havaların bastırmasından dolayı kışa hazırlıksız yakalanmak istemeyen vatandaşlar ise, yavaş yavaş kışlık elbise alışverişine çıkıyor.

Kurban Bayramı'nın ardından işlerinin çok düştüğünü ifade eden esnaf Roni Suçin, "Henüz tam anlamıyla kış gelmediğinden dolayı işlerimizde hareketlilik olmuyor. Şuanda tüm kış hazırlığımızı yapmış durumdayız ve müşteri bekliyoruz. Kışlık mont ve kazakların fiyatları ortalama 40 TL ile 100 TL arasında değişiyor. Bir an önce işlerimizin açılmasını bekliyoruz." dedi.

Sonbaharda olmamıza rağmen havaların sıcak olmasının işlerini olumsuz yönde etkilediğini söyleyen esnaf Adnan Çetiz, "Halk şuan kışlık elbise almaktan çekiniyor. Kış sezonumuz halen daha açılmış değil ve o yüzden işlerimiz durgundur. sonbaharın ortasında olmamıza rağmen kışlık elbiselerimiz satılmıyor ve bu da bizi mağdur ediyor. Umudumuz, bir an önce kış gelirde işlerimiz açılır." ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir