• DOLAR 32.584
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2417.64
  • ...
`Halk uyanmasın diye saldırılar yapılıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


ADIYAMAN - Hür Dava Partisi Adıyaman Kâhta İlçe Teşkilatı tarafından, son dönemde Doğu ve Güneydoğu`da parti binalarına ve mütedeyyin sivil toplum kuruluşlarına yönelik artan PKK çetelerinin saldırıları nedeniyle parti binasında bir basın açıklaması düzenlendi.
Basın açıklamasını okuyan Hür Dava Partisi Kahta İlçe Başkanı Bedir Elçi, PKK/BDP`nin Kurban Bayramı`nı "Kara Bayram" olarak nitelendirdiğini hatırlatarak, bu zihniyetin bayramda İslami STK` ve şahıslara yapılan saldırılara dikkat çekti.

Yapılan saldırıların kimseye yarar getirmediğini ve getiremeyeceğini dile getiren Hür Dava Partisi Kahta İlçe Başkanı Elçi güne kadar, PKK çetelerinin İslami STK ve şahsiyetlere yüze aşkın saldırı gerçekleştirdiğini belirterek, sol örgütlerin yalanlarına kanıp da ellerin molotof ve taş verilen gençliğin kullanıldığını, daha sonra bu gençliğe sahip çıkılmayacağının altını çizdi.

Hüda-Par güneşinin doğduğunu sözlerine ekleyen Elçi, "Bu güneşi gören sol cenah bu güne kadar yalan ve iftiralarla kandırdıkları insanlar uyanmasınlar diye tehdit şantaj ve saldırılar yaparak insanları bu güneşten uzaklaştırmak istiyorlar." dedi.

Elçi son olarak , "Bütün bu olaylara rağmen sükûneti sabrı tavanına tavsiye eden ve bu tavsiyeleri insanlığın ve Müslüman kürt halkının salahiyeti için Mustazaflar Cemiyetine saldırılara maruz kalan diğer STK`lara ayrı ayrı teşekkür eder kendilerini desteklediklerimizi ve geçmiş olsun dileklerimizi sunarız." İfadelerine yer verdi. (Mehmet Eren-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir