• DOLAR 32.373
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2324.5
  • ...
Darbe karşıtı öğrencilere ateş açtılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da darbe güçlerinin, Rabiatül Adeviyye Meydanı`na yürümek isteyen darbe karşıtı üniversite öğrencilerine müdahalesi sonucu, 8 kişinin silahla yaralandığı, 10 kişinin biber gazından etkilendiği bildirildi.

Darbe Karşıtı Öğrenciler Hareketi`nden yapılan açıklamada, başkent Kahire`deki Rabiatül Adeviyye Meydanı`na yürümek isteyen darbe karşıtı Ezher Üniversitesi öğrencilerine emniyet güçlerince ateş açıldığı belirtildi. Olaylarda 8 öğrencinin yaralandığı, 10 öğrencinin biber gazı nedeniyle etkilendiği kaydedildi.

Öte yandan Kahire Emniyet Müdürlüğü kaynakları, 17 öğrencinin, "yol kapatma ve güvenlik güçlerine saldırma" suçlamasıyla gözaltına alındığını duyurdu.

Yaşanan gelişmeler üzerine ordu birlikleri, Rabiatül Adeviyye Meydanı`na 500 metre uzaklıktaki Meçhul Asker Anıtı bölgesini trafiğe kapattı.

Üniversitenin Nasr Caddesi`ne bakan ana kapısında, darbe karşıtı ve darbe yanlısı öğrenciler arasında çıkan çatışmaları, darbe güçlerinin biber gazıyla müdahale ederek dağıttığı ifade edildi.

Ezher Üniversitesi Öğrenci Birliği Başkanı Ahmed el-Bakari

Bu arada Ezher Üniversitesi Öğrenci Birliği Başkanı Ahmed el-Bakari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Arap ve İslam dünyasının en köklü üniversitesi olan Ezher`de bugün yaşananlar, darbecilerin baskıdan ve öldürmeden başka bir yöntem tanımadıklarını gözler önüne serdi. Onlar için insanın saygınlığı ve hakkının hiçbir önemi yok" ifadesini kullandı.

Ezher Şeyhi Tayyib`in "darbecilerin cübbesini giydiğini" savunan Bakari, Ezher`in diktatör rejimlerin her zaman karşısında yer aldığını dile getirdi. Bakari, "Bu yalnızca Ezher öğrencilerine açılmış bir savaş değil aksine İslam`a karşı açılmış bir savaştır. Ezher, Mısır`ın Arap-İslam devleti kimliğini koruyan kalkan konumundadır" diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir