• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
İki şehirde yangın: 5 ev kül oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Malatya’da bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan yangın sonucunda 3 ev kullanılamaz hale geldi. Olay, gece saat 01.30 sularında merkez Battalgazi Mahallesi Elmasuyu Caddesi 3. Sokakta meydana geldi. Odunlukta bilinmeyen bir sebepten dolayı çıkan yangın, bitişikteki 3 eve sıçradı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ile polis ekipleri yönlendirildi. Zehirlenmelere karşıda 112 acil servis ambulansı hazır bekletildi.

İtfaiye ekiplerini yoğun çalışması sonucunda yangın yaklaşık 2 saat süren çalışma sonrasında söndürüldü. Yangın sonucunda Mustafa Kemer, Ramazan Yetkin ve Abuzer Güçlü’ye ait evler kullanılamaz hale geldi.
Yangının çıkış sebebinin henüz tespit edilemediği belirtildi.
Başlatılan soruşturma sürüyor.

Çorum’un Kargı ilçesine bağlı Yeşilköy’de çıkan yangında ise iki ev ve bir samanlık yanarak kül oldu. İddialara göre, akşam saatlerinde Yeşilköy’de İsmail İpkırmaz’a ait evin bahçesinde bulunan samanlıktaki balyalara elektrik tellerinin çarpması sonucu samanlık alev aldı. Samanların alev almasıyla bir anda büyüyen yangın İpkırmaz ailesinin evine sıçradı. Bu sırada evde olan İpkırmaz ailesi yangının farkına dahi varmadı. Samanlık ve evden alevlerin yükseldiğini gören komşuları haber verdikleri İpkırmaz ailesini evden son anda çıkarttılar.

İpkırmaz’a ait 2 katlı ahşap evin tamamını saran alevler bu kez evin yan tarafta bulunan İsmail İpkırmaz’ın ablası Şehri İpkırmaz’a ait eve de sıçradı.

İtfaiye ekiplerini arayan köylüler yardım istedi. İhbar üzerine köye Kargı’nın yanı sıra Osmancık, Hacıhamza ve Orman Müdürlüğü ile Kastamonu’nun Tosya ilçesinden çok sayıda itfaiye sevk edildi. Köy halkının da kovalarla müdahale ettiği yangın yaklaşık güçlükle kontrol altına alınarak söndürüldü. Köylülerin olası bir facianın önüne geçtiği yangında iki ev ve bir samanlık tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Komşuları İpkırmaz ailesine ait evin 30 yıl önce yine bir yangında kullanılamaz hale geldiğini belirttiler.

Bu haberler de ilginizi çekebilir