• DOLAR 32.512
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2490.755
  • ...
BBP: Teröre İdam Geri Getirilmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK Üyesi Hasan Uslu, terörle mücadelenin siyaset üstü bir yaklaşımla değerlendirilip, bütün kesimlerin ortak tavır alması gerektiğini belirtti. Uslu, terörün son zamanlarda azdığına dikkat çekerek, BBP olarak idam cezasının geri getirilebilmesini istediklerini vurguladı.

BBP MKYK Üyesi Hasan Uslu, yaptığı açıklamada, komutanların istifalarına da değinerek, "Ülkenin terörle mücadelede bütünsel bir kararlılık göstermesi gerektiği bir dönemde, Yüksek Askeri Şura öncesi yaşanan istifalar zafiyet görüntüsü vermiştir." dedi. Sorumsuzca yapılan işlere sadece terör unsurlarının sevindiğine dikkat çeken Uslu, bu tablodan memnun olan bölücü terörün fütursuzca saldırdığına dikkat çekti.

Hemen her gün bölücü terörün bir saldırı haberinin alındığına dikkat çekten BBP MKYK Üyesi Hasan Uslu, "Son olarak Van`ın Başkale ilçesine bağlı Gedikpaşa köyü yakınlarında teröristlerin silahlı saldırısı neticesi 3 askerimiz şehit oldu. Başkale Kaymakamı`nın da içinde olduğu 4 kişi de yaralandı. İran sınır kapımızı hainler işgal ediyor. Şanlı bayrağımızı indiriyorlar. Bu durum da gösteriyor ki terör gemi azıya almış, devletin zafiyette olduğu inancıyla hareket ederek vahşiliklerini artırmış, uzantıları da salyalarını akıtarak açıklamalar yapmaktadırlar." sözlerini kaydetti.

Son zamanlarda dikkat çekici başka bir konunun ise bölücülerin şehirdeki uzantılarının kışkırtıcı yürüyüş ve gösterilerle halkı tahrik etmeye çalıştıklarına dikkat çeken Hasan Uslu, "Amaç, halkı birbirine düşürmek, kan dökülmesini sağlamaktır. Millet olarak bu kışkırtmalara dikkat etmeliyiz. Bölücülerin ekmeğine yağ sürecek davranışlardan uzak durmalıyız." şeklinde uyarıda bulundu.

Terörle mücadele konusunda hükümetin bir an önce gerçekçi ve uygulanabilir adımlar atması gerektiğinin altını çizen BBP`li Hasan Uslu, şunları söyledi: "Özel timler, mobil birlikler mücadeleye süratle dahil edilirken, terör unsurlarının şehir yapılanması konusunda da istihbari faaliyetlere hız verilip, bütün satıhta mücadele yapılmalıdır."

BBP olarak, terörle mücadele konusuna bir milli dava olarak yaklaştıklarının altını çizen Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi Hasan Uslu, "Terörle mücadele siyaset üstü bir yaklaşımla değerlendirilmelidir. Bütün siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarını ortak tavır almaya ve terörü lanetlemeye davet ediyoruz. Türkiye kamuoyu ve Bursa kamuoyu biliyor ki BBP olarak idam cezasının geri getirilebilmesine imkan sağlayacak bir kanun yapılmalı ve gerekiyorsa referanduma gidilmesi gerektiğini savunmaktayız." şeklinde sözlerini tamamladı.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir