• DOLAR 32.334
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2285.658
  • ...
Mısır`daki gözaltılarda 15 kişi serbest
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Başsavcılık, Feth Camisi`ndeki olaylar nedeniyle gözaltına alınan ve hakkında "öldürme, öldürmeye teşebbüs, terör örgütüne yardım etme, kamu güvenliğini bozma ve trafiği engelleme" gibi suçlamalar yöneltilen kişilerin itiraz başvuruları üzerine 15`inin serbest bırakılmasına 21 kişinin ise gözaltı süresinin 45 gün uzatılmasına karar verdi.

Sanık avukatları savunmalarını, "gözaltı kararı için yeterli gerekçe bulunmaması, herhangi bir suçüstü durumunun söz konusu olmaması, soruşturmaların geçersizliği ve gözaltına alınanların olay yerinin dışında yakalanması" gerekçelerine dayandırdı.

Öte yandan Başsavcılık, "ekim ayı başında düzenlenen gösterilerde polise mukavemet ve Kahire`nin kuzeyindeki Şebra bölgesindeki metro istasyonunu basma" suçlamasıyla gözaltına alınan 97 kişinin gözaltı süresinin 45 gün daha uzatılmasına karar verdi.

Dekahliye`deki Şerbin Savcılığı da "şiddete ve teröre teşvik" gerekçesiyle yakalanan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderlerinden Ahmed Muhammed için 15 gün gözaltı kararı verdi.

Süveyş`te, "6 Ekim`deki şiddet olaylarına katıldığı" gerekçesiyle yakalanan İhvan liderlerinden İsmail Şaban (40) hakkında 15 gün gözaltı kararı verilirken, "şiddeti teşvik" suçlamasıyla 5 kişinin gözaltı süresi 30 gün uzatıldı.

Aynı şekilde darbe karşıtı gösterilere katılan Kalyubiyye`de 125 ve Minya`da 28 kişinin gözaltı süresi 15 gün daha uzatıldı.

Mısır güvenlik güçleri, ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin de üyesi olduğu İhvan`ın liderleri ve üyelerine yönelik gözaltı ve tutuklama operasyonlarını, 3 Temmuz`daki askeri darbeden bu yana sürdürüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir