• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
MGK'da Suriye mesaisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Milli Güvenlik Kurulu'nun ekim ayı olağan toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen toplantı, 3 saat sürdü.

 

Toplantıya, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük ilk kez katıldı.

 

Suriye başta olmak üzere Ortadoğu'daki son durum değerlendirildiği toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, Suriye'deki çatışmaların, Türkiye'nin güvenliği açısından oluşturduğu tehditler ve bunlara karşı Türkiye tarafından alınan tedbirlerin görüşüldüğü bildirildi.

 

Suriye'de ihtilafın sona erdirilmesi için yürütülen uluslararası çabaların gözden geçirildiği ifade edilen bildiride, Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin durumu ve ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yürütülen çalışmaların da incelendiği kaydedildi.

 

Açıklamada, "Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki önemli siyasi gelişmeler, demokratik geçiş sürecinde bulunan ülkelerde yaşananlar ile bu ülkelerle ilişkilerimiz değerlendirilmiştir. Bu kapsamda, Ortadoğu barış sürecindeki son gelişmeler üzerinde de durulmuştur. Irak'ta gelinen son durum mütalaa edilmiş, artan şiddet ve terör eylemlerinden duyulan endişe dile getirilerek, istikrarın kalıcı bir şekilde tesis edilmesi amacıyla bu ülkeye yönelik desteğimizin sürdürüleceği vurgulanmıştır. Toplantıda, son olarak, Doğu Akdeniz'in güvenliği konusu görüşülmüştür." denildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir