• DOLAR 32.377
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2325.606
  • ...
Törende bayrak krizi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Adana`da 29 Ekim törenleri öncesinde üzerinde `Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz` yazılı rozet ve bayrakların dağıtılması Vali Hüseyin Avni Coş`un tepkisine neden oldu.
 
Vali Coş`un, Başkan Vekili Aldırmaz`a "Bayrak üzerinde ismin yazılı. Bayrak dağıtıp törenin mehabetine gölge düşürme." demesine karşılık Aldırmaz, "Bayrak dağıtmak suç mu?" yanıtını verdi.
 
Gittikçe alevlenen tartışmada Vali Coş, Aldırmaz`a, " 76 milyon vatandaşın ortak değeri olan bayrakla reklam yapma ve tören mevzuatına uygun davran." dedi.
 
Bayraklı rozet dağıtarak bayrağa sahip çıktığını dile getiren Aldırmaz, Coş`a, "Keşke siz de sahip çıksanız" deyince Vali, "Bayrağa sahip çıkmıyor muyuz" diyerek tepkisini dile getirdi.
 
Ses tonunu giderek yükselten Vali Coş, provokasyon yaptığını iddia ettiği Aldırmaz`a,"Türk bayrağı ve Atatürk üzerinden istismar yapma, biz o bayrak için Atatürk için senin gündüz gidemediğin yerlere gece gittik." diyerek azarladı.
 
Bu sözler ve korumaların kendisini ittiği gerekçesiyle sinirlenen Aldırmaz, "Bana bak, Vali isen Valiliğini bil, bu memleketin sahipleri var." diyerek tepki gösterdi.
 
Büyüyen tartışma görevlilerin araya girmesiyle son buldu.
(Yunus Emre - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir