• DOLAR 32.559
  • EURO 34.88
  • ALTIN 2424.18
  • ...
Gazzede İşsizlik Oranı Yüzde 43
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Filistin Enformasyon Merkezi
İsmail Heniyye başkanlığındaki Filistin Hükümeti, ambargonun ağırlaşması nedeniyle Gazze Şeridi`nde işsizlik oranının yüzde 43`e yükseldiğini ve çeşitli ürünlerin fiyatlarının da arttığını açıkladı.
 
Filistin Hükümeti Enformasyon Ofisi tarafından Gazze`de düzenlenen "Yetkiliyle Buluşma" programında konuşan Ekonomi Bakanlığı Vekili Hatem Avida, uluslararası kuruluşlardan ve insan hakları örgütlerinden Gazze`ye uygulanan haksız ambargonun kaldırılması, ticaret mallarının ve insanların kısıtlama olmaksızın kapılardan geçişinin sağlanması için müdahalede bulunmalarını istedi.
 
Bakanlığın ablukanın ağırlaştığı ve kapıların kapalı olduğu bir dönemde ambargonun etkisini mümkün olduğunca azaltmak için çalıştığını ifade eden Avida, Gazze Şeridi`ne uygulanan ambargonun aşamalarını anlattı ve son dönemde daha da ağırlaşan olumsuz etkilerinin her kesime yansıdığını bildirdi.
 
2012 yılında yüzde 13.5 olan yurtiçi hasılanın yüzde 3 gerilediğini açıklayan Avida, ambargo nedeniyle hükümetin yeni mezunlara iş bulma gücünün de sınırlı olduğunu söyledi.
 
Geçen iki yılda ekonomide görülen iyileşmenin devrim sonrası Mısır yönetiminin işbirliği sonucu gerçekleştiğini bildiren Avida, Gazze Şeridi ve Mısır arasında ekonomi dosyasının yeniden gündeme gelmesini ümit ettiğini belirtti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir