• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ezher`de öğrencilere gazlı müdahale
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Darbe karşıtı gösteri yapıp, Rabiatul Adeviyye Meydanı`na yürümek isteyen El-Ezher Üniversitesi öğrencilerine darbe güçleri, göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Başkent Kahire`deki Ezher Üniversitesi yerleşkesinde, darbe karşıtı gösterileri ikinci haftasına giren öğrenciler, gösterilerini sürdürdü. Üniversite Yerleşkesi`nin önündeki Nasr Caddesi`ne çıkan Ezher öğrencileri, darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin dönmesini talep eden slogan attı ve bu yönde pankartlar taşıdı.

"Rabia işareti" yapan ve yoldan geçen araçlara bu sembolleri yapıştıran Ezher öğrencileri, bir süre trafik akışına engel oldu.

Ezher Üniversitesi kampüsüne 500 metre uzaklıkta yer alan ve "darbe karşıtı direnişin sembolü" haline gelen Rabiatul Adeviyye Meydanı`na yürümek isteyen öğrenciler, darbe güçleri tarafından engellendi.

"Meçhul Asker" anıtı önünden yürüyüşlerini sürdürmek isteyen öğrencilere, darbe güçleri tarafından göz yaşartıcı gazla müdahale edildi.

Öte yandan Tanta kentinde de üniversite öğrencileri, Kahire`deki Ezher öğrencileriyle eşzamanlı olarak darbe karşıtı gösteri yaptı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir