• DOLAR 32.44
  • EURO 34.471
  • ALTIN 2487.421
  • ...
Diyarbakır`da Bazı Yerlere Su Verilmeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - DİSKİ Genel Müdür yardımcısı Recep Çetin yaptığı açıklamada; "Diyarbakır`ın su ihtiyacının yaklaşık yüzde doksanı Dicle barajından karşılanmaktadır. Dicle Barajından 4 bin kilovatlık biri yedek üç pompa ile Mastfroş tepede kurulu arıtma tesisimize saatte ortalama 10800m3 su pompalanmaktadır" dedi.

Arıtma tesisinde arıtılan su depolara ve depolardan da içme suyu şebekesi aracılığıyla şehre verildiğini ifade edilen açıklamada, "Kentimizin günlük su ihtiyacı yaklaşık 150 bin m3 olduğu halde yaz aylarında kente ortalama 220 bin m3 su vermekteyiz. Ancak son beş gündür Diyarbakır içme suyunun temin edildiği Dicle Barajı Pompa istasyonumuzdaki pompalarımız sık sık meydana gelen voltaj düzensizliği nedeniyle devreden çıkmaktadır. Bu nedenle halen kente düzenli su verilememekte ve kentin muhtelif yerlerinde su sıkıntısı yaşanmaktadır. DİSKİ Genel Müdürlüğü TEİAŞ ve DEDAŞ yetkilileriyle görüşmeler yapıldı" denildi.

Açıklamanın devamında, "TEİAŞ yetkililerince bölgedeki sulamalardan kaynaklı enerji tüketiminin voltaj düzensizliğine neden olduğu ve bu dalgalanmaların bir süre daha devam edebileceği belirtilmiştir. Enerji sorunu nedeniyle pompalarımızın düzenli çalışamaması dışında Genel Müdürlüğümüzden kaynaklı herhangi bir su arızası veya su kesintisi söz konusu değildir. Kente arz edilen suyun düşmesi nedeniyle kent halkının su tasarrufuna azami dikkat etmesi gerekmektedir. Kurulduğu günden itibaren kentimize su kanalizasyon hizmetlerini kesintisiz sunan DİSKİ, bütün imkânlarıyla sorunun giderilmesi için çaba sarf etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

M. Salih Keskin - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir