• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
Bursa'ya 4 adet futbol sahası yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA-Vali Münir Karaloğlu Uludağ'a Vali Yardımcısı Adnan Çakıroğlu, İl Emniyet Müdürü, Osmangazi Kaymakamı, Buski Genel Müdürü ve ilgi kurum müdürleriyle birlikte incelemeler de bulundu. Vali Karaoğlu incelemelerde yaptığı açıklamada, Bursa Uludağ'a 4 adet futbol sahasının yapılacağını belirti.

Vali Karaloğlu Milli Parklara girişte yapılan düzenlemeleri gördükten sonra oteller bölgesine geçti. 1. Ve 2. Bölgedeki kayak alanlarını, otelleri, altyapı çalışmalarını ve yeni yapılacak tesislerin yerlerinde inceleme yaptıktan sonra, Çobankaya bölgesinde Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan Bungalov evlerini gezdi. Daha sonra alana geçerek yeni yapılan teleferik hattındaki çalışmalar hakkında müteahhit firma yetkilisinden bilgi aldı.

Vali Münir Karaloğlu program sonrasında basına yaptığı değerlendirme konuşmasında şunları ifade etti. "Bugün Uludağ Milli Park bölgesinde hem gezi, hem de sorunları yerinde görme, taraflarla oturup konuşma programı yaptık. Benim için faydalı bir program oldu. Bursa'ya atandıktan sonra Uludağ'ı havadan görmüştüm ancak karadan bu kadar detaylı bir inceleme fırsatı olmamıştı. Bu günkü gezimizde hem bölgeyi tanıdık hem de özellikle birinci oteller bölgesindeki sorunları birlikte masaya yatırmış olduk. Milli parklar Genel Müdürlüğümüzün orman içinde yapmış olduğu çalışmaları, Bakacaktaki yapılanları inceleme fırsatı bulduk. Sonunda da arkadaşlarımızdan bölgeyle ilgili detaylı bir brifing aldık."

Bölgeyle ilgili sorunların olduğunu belirten Vali Karaloğlu, "Bu sorunları anlamaya ve bunlara birlikte çözüm üretmeye çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde hem bölgenin doğasını koruyarak, hem de bölgedeki işletmelerin sorunlarını çözerek Uludağ'ı 12 ay turizm yapılabilen bir alana dönüştürmemiz lazım. Şu anda Büyükşehir Belediyemiz ilgili bakanlıklarla yapılan protokolle bölgenin alt yapı hizmetlerini ve üst yapıda da kongre merkezi ve spor alanlarını yapma işini üstlenmiş durumda. Bu bölgeye 4 adet futbol sahası yapılacak. Hedefimiz sadece bizim yerli takımlarımızın değil uluslar arası büyük futbol takımlarının yaz kamplarını Uludağ'da yapabilecekleri bir alt yapıyı burada oluşturmak ve burada sadece 4 ay değil, yılın 12 ayı turizm yapılacak bir hale dönüştürmektir. Bunun içinde çalışıyoruz. Konunun bütün taraflarıyla birlikte çalışmalarımız devam edecek." dedi. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir