• DOLAR 32.564
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2428.56
  • ...
Keşmir`in 65. kara günü protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Pakistan`ın başkent İslamabad’daki BM ofisinin önünde içlerinde Keşmir eyalet başkanı Sardar Muhammad Yaqoob Khan, çeşitli parti mensupları ve kanaat önderlerinin de bulunduğu yaklaşık 50 önemli kişi Keşmir’in Hindistan tarafından işgal edilmesini protesto etti. 20 parti yetkilisinin Keşmir hakkında konuşma yaptığı protesto Khan’ın konuşmasıyla sona erdi.

BM yetkilileriyle basın önünde konuşan Khan "Keşmir’in her bölgesine gidebilir ve yapılan zulmü görebilirsiniz ve Keşmir konusundaki anlaşmazlığının çözümü ve oradaki zulümün son bulması için BM’nin adım atmasını bekliyoruz" dedi. Khan elindeki dosyayı yetkiliye uzatarak "Bu taleplerimizi NewYork’a iletmenizi istiyoruz." diye konuştu.

Ülke genelinde yapılan binlerce Keşmirlinin katıldığı `Kara Gün` protestolarına ise yerel ve yabacı basın büyük ilgi gösterdi.
1948’deki işgal ile Keşmir`de başlayan zulümler hala devam ediyor ve birçok suçsuz insan gözaltında tutuluyor.

Pakistan’ın Hindistan’dan ayrılmasıyla iki ülke arasında nüfus mübadelesi yapılmış, nüfusun büyük çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Keşmir bölgesi ise İngilizlerin de yardımyla Hindistan yönetimi altında kalmaya devam etmişti. Bölgeyi almak için Hindistan`la savaşan Pakistan, Keşmir`in sadece küçük bir bölgesini elde edebilmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir