• DOLAR 32.584
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2488.838
  • ...
Batman`da Kenar Mahalleler Susuz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman`ın kenar mahalleleri yaz sıcaklığında su sıkıntısı yaşıyor. Daha önceleri gece sadece birkaç saat sularının aktığını söyleyen Seyitler Mahallesi sakinleri son bir haftadır sularının hiç akmadığını söylediler. 21. Yüzyılda şehir merkezinde kuyulardan hala bidonla su çektiklerini söyleyen mahalle sakinleri, belediyenin suyu sattığını iddia etti.

Su sorunlarının çözülmesi için BASKİ`ye giden Seyitler Mahallesi muhtarı Süleyman Rüzgâr ve mahalle sakinleri, yetkililerden kimseyi bulamadı. Yaşan su sorunun nedenini öğrenmek için aradığımız BASKİ müdürü ve yardımcısının telefonlarıysa kapalıydı.

BASKİ`ye Alternatif Bozooğulları
BASKİ`de sorununu çözemeyen mahalle sakinleri çözümü Batman Belediyesinde aradı. Belediye yetkilileri, sorunun elektrikten kaynaklandığını ve yaz boyunca bu sorunun devam edeceğini belirterek, telefonla istedikleri saatte arayarak su isteyebileceklerini ve mahallenin su ihtiyacını su tankerleriyle kısmen de olsa çözmeye çalışacaklarını söylediler. Aldıkları cevaptan memnun kalmayan mahalle sakinleri, su kesintisinin giderilmesi ve eskiden olduğu gibi en azından günde bir kaç saat suların bırakılmasını istedi. Vatandaşlar tepkilerini, "Su tankerlerinin minnet ve sıkıntısını yaşamaktansa mahallede bulunan Bozooğulları fabrikasından su ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söyleyerek" dile getirdi.

"Belediye Kişilere Özel Su Veriyor"
Belediye itfaiye ekiplerinin kişilere özel su getirdiğini iddia eden Aziz Yalçın; "Seyitler mahallesi olarak bu ramazan ayında susuz bırakılıyoruz. Belediyeye telefon açtık sularımızın akmadığını söylediğimiz halde bir damla olsun bizlere su getirmediler. Kişilere özel su götürüyorsunuz deyince "onlar duvar örüyor inşaat işi için gönderiliyor" dediler. Bizler içecek su bulamıyoruz onlar inşaat için su gönderiyorlar. Kendilerine özel götürülen kişilerin bazıları suların kendilerine ücretli geldiklerini söylediler. 10 senedir bizler su sıkıntısı yaşıyoruz önceden gece birkaç saat suyumuz akıyordu ancak şuan da o suda akmaz oldu." dedi.

"Su Sayaçlarını Söküp Belediyeye Bırakacağız"
Su sayaçlarını söküp belediyenin önüne bırakacaklarını söyleyen mahalle sakinleri; "Seyitler Mahallesi sakinleri olarak kendi su sayaçlarımız söküp belediyenin önüne bırakacağız. Suyumuz gelmiyor. Dinamosu olanlar su temin ederek idare edebiliyorlar. Ancak bizim gibi olmayanlar ise perişan oluyor. Belediye yetkililerine sesleniyoruz. Belediyenin suyunu kessinler bakalım idare edebilecekseniz bizler de sularımızın kesilmesine razı olacağız." dediler.

"Kuyulardan Su Taşımaktan Bıktık"
Kuyulardan sürekli su taşımaktan bıktıklarını söyleyen mahalleli kadınlar, "Sabahtandır kuyulardan su çekiyoruz. Bulaşıklarımız ve elbiselerimiz hepsi kirli bir şekilde birikmiş durumda. İçme suyumuz yok nasıl temizlik yapacağız bilemiyoruz. Yıllardır bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Önceden gece 1-2 saat su veriliyordu idare ediyorduk. Gece bırakılan 1-2 saatlik suyu dahi bizlere çok gördüler." İfadeleri kullandı.

M. Salih Özcan - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir