• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Bakan Şahin`den Askerlik Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şahin, KKTC İçişleri Bakanı İlkay Kamil ile görüşmesinde basın mensuplarının şiddete uğrayan kadınların korunmasıyla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yürüttükleri çalışmalardan birisi olduğunu belirtti.

Şahin, "Yakın korunması gereken kadınlarımıza böyle bir tedbir çalışmasının içerisindeyiz. Arkadaşlarımız heyet halinde bu çalışmaları yapıyorlar. Sayın Bakanımız da haklı olarak yerinde bir duyarlılık gösteriyor. Sorunu toplumsal olarak yaşıyoruz. Sorunun çözümü bu değildir, ama geçici olarak bir çözümdür. O çözümün bakanlık olarak bir parçası olmak durumundayız." dedi.

`Şiddete maruz kalan kadınlara nasıl bir koruma sağlanacak?` sorusu üzerine Bakan Şahin, ayrıntıların şekillenmediğini kaydetti.

`Nasıl koruma?` sorusuna ise Şahin, "Koruma korumadır." diye cevap verdi. Şahin, kadınların korunması konusunda çalışmaların önümüzdeki dönemde daha da hissedileceğini vurguladı.

Askerliğin kısaltılmasıyla ilgili bir soru üzerine ise Şahin, askerliğin kısatılması konusunun bakanlığını doğrudan değil, jandarmadan dolayı dolaylı ilgilendirdiğini kaydetti. Şahin, "Asıl ilgili bakanlık Milli Savunma Bakanlığıdır. Orası çalışmasını yapar, yapıyordur. Hükümet düzeyinde görüşülmüş, konuşulmuş bir konu değildir." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan`ın YAŞ toplantısında masada tek olarak bulunmasıyla ilgili değerlendirmeleri sorulan Şahin, "Sayın Başbakan tek başına değil. Sağ ve sol tarafında oturmuş son derece yetkili ve kurulun üyesi sivil, askerden oluşan bu ülkenin YAŞ üyesini oluşturan değerli zevat oturuyor." ifadesini kullandı.

Silvan soruşturmasıyla ilgili idari anlamda yeni bir tasarrufun olup olmadığı yönündeki soruya Şahin, "Olanlar bilgilendirildi" şeklinde cevap verdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir