• DOLAR 32.415
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2325.214
  • ...
Solhan`da Hemodiyaliz Ünitesi Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Solhan`da Hemodiyaliz merkezi olmadığı için bazı diyaliz hastaları haftada iki gün, bazıları da haftada üç gün Bingöl`e gitmek zorunda kalıyordu. Sağlık sorunları nedeniyle gidiş geliş yapamayan bazı hastalar da il merkezlerinde ikamet eden yakınlarında kalmak sureti ile tedavi oluyorlardı.

Solhan Devlet Hastanesi yetkilileri uzun yıllardır devam eden diyaliz ünitesi sorununun çözümüne yönelik girişimlerinin sonuç verdiğini ve diyaliz hastalarının artık Solhan Devlet Hastanesinde makineye girebileceklerini ifade ettiler. Geçen hafta hizmete vermeye başlayan ve Solhan`da bulunan 13 diyaliz hastasının umudu olan hemodiyaliz ünitesi 5 yatak ile hizmet verecek.

Geçen hafta Çarşamba günü ilk hastanın makineye girdiği hemodiyaliz merkezinin özel hemodiyaliz merkezleri standartlarında olduğu ve diyaliz eğitimi alan personellerle hizmet verildiği öğrenildi.

Özellikle yol sorunun nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan hastalar ve hasta yakınları Solhan`da hemodiyaliz merkezinin açılmasının çok anlamlı olduğunu ve emeği geçenlere duacı olduklarını ifade ettiler.

Ali Yıldırım-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir