• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
TGK; `Sevk Sürgünleri Son Bulsun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevinde kalan mahkûmların batı illerine sürgün edilerek mağdur edilmelerine Türkiye Gençlik Konseyi Kurucu Genel Başkanı Rıdvan Söylemez tepki göstererek Sürgünlerin bir an önce son bulması gerektiğini ifade etti. Ailelerin sürgünden kaynaklanan mağduriyet yüzünden çok kötü şartlar altında zor günler yaşadıklarını ifade eden Söylemez, yapılan sürgünlerin biran evvel son bulmasını istedi.

 

Türkiye Gençlik Konseyi Kurucu Genel Başkanı Rıdvan Söylemez yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Tek amacı Allah rızasını kazanmak isteyen bu insanların keyfi olarak Diyarbakır`dan Batı illerine sürgün edilmesi vicdanları sızlatan bir olaydır. Diyarbakır D Tipi Cezaevinde yaşanan sürgünler bir an önce son bulmalı, sürgünlerden yaşanan mağduriyet giderilmelidir. Biz bu ülke için gece gündüz demeden ``Önce İnsan`` nidasıyla çalışan gençler olarak bu durumun çok yanlış olduğunu ve kamuoyun da vicdanları sızlattığını düşünmekteyiz."

 

Konuyu Adalet Bakanı Sadullah Ergin`e de taşıyacaklarını ifade eden Söylemez, yaşanan yanlıştan bir an önce geri dönülmesi gerektiğini ifade etti.

M. Salih Özcan - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir