• DOLAR 32.576
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2423.755
  • ...
Asker Kaçakları 2.376 TL Ödeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Bir dizi açılış ve temel atma töreni için Ankara’dan karayolu ile Sivas’a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, asker kaçaklarına idari para cezası uygulanacağını söyledi.

“Bu değişiklikle artık idari para cezası uygulaması keyfiyetini getirdik" diyen Bakan Yılmaz, Jandarma Genel Komutanlığı`nca Eylül ayından itibaren başlamak üzere ve Emniyet Genel Müdürlüğü`nde de Ekim ayından başlamak üzere artık yoklama kaçağı ve bakayaların yurt genelinde aranması işlemeleri başlatıldığını bildirdi.

KİM, NE KADAR ÖDEYECEK?

Yılmaz, "Yoklama kaçağı ve bakayalara uygulanan idari para cezaları, işlenen fiilin süresine göre artmaktadır. Yani bu suçu işledikten sonra eğer kendin gelip görevi yapmak istediğinde idari para cezası çok az. Eğer sen değil de jandarmadaki ya da polisteki kardeşim seni bir şekilde getirmişse o zaman bu çok daha fazla, hatta üçe katlandığı olmaktadır.

Mesela iki yıla kadar yoklama kaçağı olan bir kardeşim işlemlerini kendiliğinden tamamladıysa593 lira idari para cezası veriyor, güvenlik güçleri tarafından getirilmişse 2 bin 376 lira idari para cezası veriyor. Birisi 593 lira, diğeri ise 2 bin 376 lira. Bu daha da artıyor. Bir yıldan fazla yoklama kaçağı ve bakaya suçlarından kesinleşmiş idari para cezası bulunanlar da mahkemeye sevk ediliyor. Dolayısıyla da hiçbir vatandaşımızın idari para cezasına veya hapis cezasına muhatap olmasını istemeyiz. Askerlik işlemlerini zamanında yaptırmaları vatandaşlık görevidir” ifadelerini kullandı.

TRT

Bu haberler de ilginizi çekebilir