• DOLAR 32.563
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2489.29
  • ...
Bu İşyerinde Namaz Yasak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“Anlamasınlar diye, elimi yüzümü lavaboda, ayaklarımı tuvalette yıkayarak abdest alıyordum…”

Bu sözler, Can Bebe adlı çocuk bezini üreten firmada çalışmış bir isme ait. Yani eski bir Can Bebe personeli. Sonra başka bir iş bulunca Can Bebe`den ayrılmış A.B. B`nin Can Bebe`den ayrılmasının nedeni insanın tüylerini diken diken ediyor. Şöyle: “Can Bebe`de namaz kılmak yasak.”

Evet, “Türkiye`nin en büyük çocuk bezi firması olmakla” övünen Amerikalı Ontex Grubu`na ait Can Bebe`de bir mescit bulunmadığı gibi her nerde olursa olsun çalışanların namaz kılmalarına izin verilmiyor. Cuma namazına gitmeleri bile yasaklanan çalışanların, aksi halde işten çıkarıldığı iddia ediliyor. Namazlarını kıyıda köşede kılan personelin ise sürekli kovulma korkusu yaşadığı ifade ediliyor.

YAŞAYAN ANLATIYOR

İstanbul Yenibosna adresinde faaliyet gösteren ve 500`ün üzerinde personeli bulunan Can Bebe`nin eski bir personeli olan A.B. yaşadıklarını Akit`e şöyle anlattı: “Can Bebe`de 9 ay çalıştım, ne biçim bir ortam öyle. Burada vakit ve Cuma namazlarını kılmak kesinlikle yasak. Namazımı gizli saklı, kıyıda köşede kıldım ve sürekli kovulma korkusu yaşadım. Anlamasınlar diye, elimi yüzümü lavaboda, ayaklarımı tuvalette yıkayarak abdest alıyordum. Biri görüp şikayet eder diye. 9 ay bu şekilde adeta işkence gibi geldi bana. Sonra başka bir iş bulup ayrıldım buradan da kurtuldum. Burada başörtülü personel alımı da yasak. Bir tane başörtülü bayan çalışan yok. Müslüman bir memlekette ne acı değil mi? İnsanların hastasının ve bebeğinin dışkısı değerli, namazı değersiz bu kurumun gözü önünde.”


İŞYERİ YALANLAMIYOR

Can Bebe`yi 0 (212) 411 09 00 numaralı telefonundan arayarak yetkililerle görüşmek istedik. Görüştüğümüz Marka Yöneticisi Nurdan Dinç ile İnsan Kaynakları Müdürü Aylin Sepici Can Bebe`de namaz kılmanın yasak olup olmadığı konusunda “Vardır veya yoktur diye bir şey söyleyemeyiz” demekle yetindiler. Bu konuda yazılı bir açıklama gönderebileceklerini söylemekle birlikte, şu ana kadar yapılmış bir açıklama bulunmuyor.

Yeni Akit

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir