• DOLAR 32.551
  • EURO 34.844
  • ALTIN 2435.851
  • ...

BURSA - Sektörel sorunlara dikkat çekmek, Oda ve Borsalar arası ilişkileri güçlendirmek ve ilçeleri ziyaret ederek aktif üyelerin kaynaşmasını sağlamak adına gerçekleştirilen "Ortak Akıl Buluşmaları"nın üçüncüsü Karacabey Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen ortak akıl toplantısının açılış konuşmasını yapan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa'yı sadece merkeziyle değil bir bütün olarak düşünmenin önemine dikkat çekerek, "Bursa ile ilgili bir master plan çıkaracaksak hiç bir bölgenin bu planın dışında kalmasını arzu etmiyoruz. Her bölgenin kendi projeleriyle, fikirleriyle bu plana ortak olmasını istiyoruz. Ortak akıl toplantıları düzenlememizin nedeni de tam olarak bu. Her bölgemizin kendine has çok güçlü yanları var. Bu güçlü yanları tek çatı altında toplayarak, tek ses olarak ortak bir akıl üretmeliyiz." dedi.

"Krizin yaralarını en hızlı saran ülke türkiye oldu"

Genel ekonomik konulara da değinen BTSO Başkanı İbrahim Burkay, sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın zor bir dönemden geçtiğini vurgulayarak, "2008 son çeyreği ve 2009'un ilk yarısında dünyanın yaşadığı kriz ortada. Türkiye belki de ilk defa kendine ait olmayan ama küresel ekonomi ile içine girmiş olduğu krizden, diğer ülke ve ekonomilerle kıyasladığımızda çok az zararla çıktı. Krizin yaralarını en hızlı saran ülke Türkiye oldu. Bu yılın ilk 6 ayı itibariyle ülkemiz, Avrupa'da büyüme oranı en yüksek 3. ülke olmayı başardı. ABD ve AB'den gelen son veriler, genel anlamda ekonomik krizi geride bırakma yönünde olumlu yönde kıpırdanmayı işaret ediyor." şeklinde görüş belirtti.

Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı da Karacabey'in tarımla geçinen, ilk 500 içinde 3 firması olan ve ekonomiye sağladığı tarımsal katkı bakımından Türkiye'ye örnek gösterilen bir yer olduğunu belirttiği konuşmasını şöyle sürdürdü: "Karacabey, Çukurova'dan sonra en verimli topraklara sahip, 3 ürün birden alınabilen tek yer. Türkiye'de üretilen salça miktarının yüzde 25'i sadece Karacabey'de üretilmekte. Uluabat gölünü, leylek festivalini, TİGEM'i düşündüğümüz zaman Karacabey çok farklı bir coğrafya. Bir bütün olarak düşündüğümüz zaman da Bursa'nın her köşesiyle bir marka kent olduğunu görüyoruz. Bu markayı parlatma, geliştirme konusunda sivil toplum örgütlerine de önemli görevler düşüyor. Biz de Bursa Ticaret Borsası olarak bu önemli görevde üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız." (Zeki Aras - İLKHA)