• DOLAR 32.531
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2435.09
  • ...

GAZİANTEP-Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, hurda araç destek paketinin gelecek yıl tamamlanacağını söyledi. Pakette vergi indirimi veya teşvik olmayacağını belirten Bakan Ergün, "Türkiye'de üretilen araç almak şartıyla ona uygun bir kredi mekanizması oluşturabilmek üzerinde çalışıyoruz. Yoksa vergi indirimi veya vergi teşviki falan söz konusu değil." dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile birlikte Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Gaziantep şubesinin açılış törenine katıldı. Açılış töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Ergün, hurda araçlara ilişkin sürecin 2014 yılında sonuçlandırılacağını söyledi.
Bakan Ergün, hurda araç teşvikinde herhangi bir vergi indirimine ilişkin çalışmanın bulunmadığını belirterek hurda araçların sahiplerine Türkiye'de üretilen araçlardan almaları halinde uygun kredi mekanizması oluşturacaklarını vurguladı.

Bakan Ergün,"Hurda araçlarla ilgili veya yaşı dolmuş eskimiş araçların trafikten çekilmesiyle ilgili bir çalışma var. Bu çalışma içerisinde herhangi bir vergi teşviki falan yok. Yani soruyu böyle sorduğunuz zaman da bakan arkadaşlarımız size böyle bir şey yok diye söylüyor. Evet vergi teşviki yok. Buradaki amaç yaşı dolmuş, trafiği aksatan araçları trafikten çekmek." dedi.

16-20 yaşını doldurmuş araç sahiplerine yeni araç almaları için kredi mekanizması üzerinde çalıştıklarını belirten Bakan Ergün, "Türkiye'de üretilen araç almak şartıyla ona uygun bir kredi mekanizması oluşturabilmek üzerinde çalışıyoruz. Yoksa vergi indirimi veya vergi teşviki falan söz konusu değil. Hiç de olmadı böyle bir çalışmamız."ifadelerini kullandı.(Şefik Mert-İLKHA)