• DOLAR 32.324
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2295.944
  • ...
Ezher Üniversitesi`nde darbe karşıtı gösteriler sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da El-Ezher Üniversitesi öğrencileri, iki günlük hafta sonu tatilinden sonra bu sabah darbe karşıtı gösterilere yeniden başladı. Haftanın ilk ders gününde düzenlenen gösterilerde askeri darbe ve destekçileri protesto edildi.

El-Ezher Üniversitesi`nin en eski fakültelerinin bulunduğu Kahire`nin doğusundaki yerleşkesinde düzenlenen gösterilerde "Darbe Karşıtı Öğrenciler" yazılı pankart taşıyan öğrenciler, Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib ve darbeye destek verenler aleyhine sloganlar attı.

Öte yandan, Ezher Eğitim Kulübü üyeleri, yayınladıkları bildiriyle, öğrenci eylemlerinin engellenmesi için ülkede daha önce ilan edilmiş bulunan olağanüstü hal yasalarının uygulanmasını istedi.

Bildiride, Ezher Eğitim Kulübü Başkanı Hüseyin Uveyda`nın, "Üniversitelerin, eğitimi etkileyen boyutlara ulaşan siyasi çekişmelerden korunması için gösterilerin engellenmesi talebi aciliyet kazanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Mısır`da darbe güçlerinin, darbe karşıtı gösterilerin odağındaki Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarına 14 Ağustos`taki kanlı müdahalesi sonucu çok sayıda kişi şehid olmuştu. Mısır yönetimi olayın ardından ülke genelinde olağanüstü hal kararı almıştı.

Mısır`daki olağanüstü hal yasaları, yönetime toplantı ve gösterileri engelleme, karşı gelenleri de tutuklama hakkı veriyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir