• DOLAR 32.541
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2438.17
  • ...

İZMİR - Toplantı öncesi turizm verilerini değerlendiren ve İzmir ziyaretine ilişkin bilgi aktaran Bakan Çelik, İzmirli turizmcilerle bitmek üzere olan yaz sezonunu gözden geçireceklerini belirterek, sıkıntılı başlayan sezonun, atılan doğru adımlarla, geçen yılın aynı dönemine oranla daha başarılı şekilde tamamlandığını vurguladı.

Turist Sayısı Yüzde 10 Arttı
Çelik,"Geçtiğimiz yaz sektörümüz açısından en stratejik döneme biraz sıkıntılı olarak girmiştik. Bu sıkıntının yönetilmesinde; sektörün zarar görmemesinde, turizm rakamlarının geriye değil, tam tersine ileriye gitmesi noktasında ilgili kurum temsilcisi arkadaşlarımızla pek çok toplantı yaptık. Türkiye'nin dışarıda herhangi bir imaj kaybına uğramaması için pek çok değerlendirme toplantısı yaptık. Beraber bir eylem planı çıkardık ve o eylem planını uyguladık. Şimdi geldiğimiz noktada geçen yılki aynı döneme göre yüzde 10 civarında turist sayısını artırmış gözüküyor ve bunun çok üzerinde bir rakamla inşallah turizm gelirlerini de artıracağını ön görüyoruz." dedi.

Türkiye'nin tanıtım stratejisi açısından İzmir ve İzmir logosu önemli bir yer tutuyor
İzmir'in herkes açısından çok önemli olduğuna dikkat çeken Çelik turizm sektörü bakımından İzmir'e dönük yaptıkları önemli çalışmaların olduğunu ifade etti. Çelik şöyle konuştu: "Arkadaşlarımızla İzmir'le ilgili ben göreve geldiğim günden beri ders çalışıyoruz. Pek çok doğru proje yürürlüğe koyulmuş, bir kısmı yargı süreçlerine takılmış çok önemli, ciddi projeler yargı süreçlerinin aşılması hakkında İzmir'le ilgili çok daha önemli adımlar atabileceğiz.

Bunu yanı sıra tanıtım stratejimiz açısından, Türkiye'nin tanıtım stratejisi açısından İzmir ve İzmir logosu önemli bir yer tutuyor. Bugünkü programımızda dünyanın her tarafına gittiğimizde birincil gündem maddelerimizden birisi olan EXPO ile ilgili yine bir toplantımız olacak. Dünyanın neresine gidersek gidelim, EXPO ile ilgili yine bir gündemimiz oluyor. Hükümetimiz, devletimizin tüm kurumları EXPO meselesi olarak örgütlenmiş durumda; iş dünyası, sivil toplum örgütleri. İnşallah sonuca da yaklaşıyoruz.

Bunun yanı sıra yine programımda Atatürk müzesi olarak değerlendirdiğimiz yeri, Atatürk evini ziyaret etmeyi düşünüyorum. Orayla ilgili 14 Kasımda ihale yapılacak, ihale yapıldıktan sonra yaklaşık tam rakamı da vereyim size, 330 gün içerisinde, 1 yılı geçmemek kaydıyla orayı da tamamlayacağız. O meseleyle yakından ilgileniyoruz."

İzmir her zaman bizim için önemli bir yer oldu
Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bütün ilgili ve yüksek düzeydeki genel müdürleriyle birlikte İzmir'e geldiklerini belirten Çelik, "Bu vesileyle tekrar İzmir'deki meseleleri gözden getireceğiz.

Turizm sektörümüz benim gördüğüm sektörler içerisinde en pozitif sektördür. Sürekli olarak ileriye bakan, sürekli olarak sorunları aşma iradesi gösteren, küçük detaylarda boğulmayan, büyük vizyona sahip Türkiye'nin ekonomisi açısından. Ama en önemlisi de tanıtılması açısından ve özellikle insanı ve kültürel diplomasisine verdiği katkı bakımından son derece stratejik bir sektördür. Kendileriyle yaptığımız her toplantı fevkalade bizim için önemli oluyor. Yeni sonuçlara varıyoruz. Yeni vizyonlara kavuşuyoruz.

İzmir her zaman bizim için önemli bir yer oldu. Bundan sonra daha da büyük bir önem vereceğiz. İzmir'de de çok pozitif bir hava var. Her zaman için ileriye bakan bir vizyon var. Umarım bundan sonrasında daha iyi bir yere taşımak konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz." İfadelerini kullandı.

Bakan Çelik, İzmir programı kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılması planlanan Efes Kongre Merkezi'nde ve Kadıkalesi'nde incelemelerde bulunacağını belirtti.(Yunus Şani-İLKHA)