• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...
Ramazan`da Fırsatçılara Dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Ramazan Ayı`nda bazı marketlerde fiyatlar değişmezken, bazı ürünlerde fırsatçılar fiyat artışı yapıyor. Ramazanda en çok satılan ürünler sucuk, peynir, yumurta, yoğurt ve içecekler olarak öne çıkıyor… Kitapevlerinde ise fiyatlar değişmezken, en fazla ilgi Kur`an-ı Kerim ve cüzlere oluyor. Vatandaş ise fırsatçılara tepkili.

 

Esnaf ve vatandaşın görüşleri:
Cihad İpekyüz (Eko-Mar); Ramazana has uygun fiyatlarda paket (kumanya) hazırladıklarını ve bunların 29.90 kuruş ve 49.90 kuruş fiyatları arasındaki paketlerin müşteri tarafından beğeni ile alındığını söyledi. Ramazanda iftar saatinde en çok içecek ürünleri satıldığını belirten İpekyüz, "Ramazana has ürünler tahin, pekmez vb. ürünler, daha çok satılıyor. Geçen yıla ve Ramazan öncesine göre fiyatlarımız aynıdır. Piyasa genelinde fiyatlar değişmedi." Şeklinde konuştu.

 

Beşir Gündüz (Bölge-Mar); market olarak Ramazanda 25 üründe indirime girdiklerini ve şeker, süt, reçel vb. ürünlerde kampanya yaptıklarını belirterek, "Ramazanda en çok satılan ürünlerimiz sucuk, peynir, yumurta, yoğurt ve içeceklerdir." dedi.

 

Yetkililer Fırsatçılara Engel Olsun
Ramazan öncesine göre bazı ürünlerin fiyatlarında artış olduğunu, buna misal olarak da; yumurtanın 3 TL`den 5 TL`ye, yağın 18 TL`den 22 TL`ye, reçelin 6 TL`den 8 TL`ye, yoğurdun 7 TL`den 9 TL`ye çıktığını dile getiren Gündüz, "Fabrikalar ve toptancılar ürünlerde rağbet olduğundan dolayı fırsatçılık yapıyor. Müşteriler bu artışlara çok tepkilidir. Benim market sahibi olarak yetkililerden isteğim, bütün bu fırsatçılığa engel olsun vatandaşlar da mağdurdur. Tepkilerini dile getiriyorlar kimse kulak vermiyor." ifadelerini kullandı.

 

Akif Şeker (Şeker Gıda), Ramazanda helva, tahin, pekmez gibi ürünlerde indirime gittiklerini ancak, geçen yıla göre şeker, yağ gibi bazı ürünlerin fiyatlarında artış olduğunu belirterek, "Vatandaşlar tepkili, yapacak bir şey yok. Yetkililerden bu yükselen fiyatların önüne geçmesini talep ediyoruz." dedi.

 

Erkay Altıntop (Risale Erkay Kırtasiye); Kuran-ı Kerim ve bütün ürünlerde kampanya olduğunu söyleyerek, "Ramazana girdiğimizden beri en çok Kuran-ı Kerim`lere rağbet var. Kırtasiye fiyatlarımız geçen yıllara göre aynıdır." dedi.

 

Ramazan Fırsatçılığı Müslümanlıkla Hiçbir Şekilde Bağdaşmıyor
Ramazanda normalde fiyatların çok arttığını belirten vatandaşlardan Cemal Kaya ise, "Vatandaşlar bu duruma tepkili ancak ellerinden bir şey gelmiyor. Ramazan fırsatçılığı Müslümanlıkla hiçbir şekilde bağdaşmıyor. Bu durum yetkililerin haberleri dışında olduğuna inanıyorum. Serbest piyasada fırsatçılık oluyor. Esnaflar vicdanlı olmalı." şeklinde tepkisini dile getirdi.

M. Sait Çelik - İLKHA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir