• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
`R4BİA` sembol olmaya devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Mısır`da ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye karşı yapılan darbe sonrasında özgürlük ve demokrasi yanlılarının sembolü haline gelen "R4BİA" işaretinin ismi, Erenler Belediyesi tarafından Yeşiltepe Mahallesinde yeni yapılan bir parka verildi. Açılış törenine, STK temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.
 
Halkın onurlu ve haklı mücadelesinin yanındayız
Açılışta konuşan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, "Mısır halkı Rabiatul Adeviyye Meydanı`nda ve Mısır`ın daha birçok meydanlarında özgürlük ve demokrasi mücadelesi verdikleri için alçakça katledildiler, binlerce masum insan, halk iradesine sahip çıkmanın bedelini canlarıyla ödedi. Kefenlerini giyerek evlerinden çıkan kardeşlerimiz meydanlarda tankların önüne yatarken, keskin nişancıların açık hedefleri olurken bizler de elbette sessiz kalamazdık. Silaha, şiddete ve kaba kuvvete başvurmadan, meşruiyet içerisinde kalarak demokrasi mücadelesi veren Mısır halkının onurlu ve haklı mücadelesini bu güne kadar destekledik, bundan sonra da desteklemeye devam ederek insanlık vicdanının sesi olmaya devam edeceğiz." dedi.
 
Mısır`da direniş devam ediyor
Mısırlı İhvan-ı Müslim temsilcisi ve aynı zamanda SETA Uzmanı Ahmet Yusuf, Erenler Belediye Başkanı Öztürk`e teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları dile getirdi: "Bugün bu açılışa gelirken özellikle Sakarya`da bir belediye tarafından böyle bir çalışmanın yapılması beni çok memnun etti. Buraya gelmeden önce çok yakın dostum olan Muhammed Biltaci`nin oğlu ile konuştum. Ona, `İnşallah Sakarya`ya gidiyorum. Orada R4BİA parkı açılacak.`dedim. O da, ` Eğer İslam âleminde böyle güzellikler oluyorsa inşallah bizim zaferimiz yakın olacaktır. Çünkü bu bilinç, bu şuur, bu düşünce gerçekten nasıl bir birlik olduğumuzu, tek bir vücut olduğumuzu gösteriyor. R4BİA bir isim değil, bu bir medeniyetin sembolüdür, İslam`ın ve İslami direnişin sembolüdür.`şeklinde karşılık verdi."ifadelerine yer verdi.
 
İhvan-ı Müslim temsilcisi Yusuf son olarak, "Mısır`da halen sokakta direnen insanların ve her gün darbeye karşı gösteriler düzenleyen öğrencilerin destekçileriyiz. Yapılan bu açılışı bütün Mısır halkı duyacak ve Allah`a hamdolsun ki Türkiye`de böyle güzel kardeşlerimiz var diyecekler." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir