• DOLAR 32.507
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2434.539
  • ...
Jandarma Hazatta`da Fişleme Yapmış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki Hozat Alt Komisyonu Başkanı, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Tunceli`nin Hozat İlçesi`ndeki fişleme iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.
 
Metiner, Hozat Alt Komisyonu`nun çalışmalarını tamamlama aşamasına geldiğini söyledi.
 
Fişleme iddialarını soruşturan Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı ile görüştüğünü belirten Metiner, "Bilirkişi heyeti tarafından, Jandarma Kriminal Dairesi`nin gönderdiği bütün bilgisayarların içerikleri deşifre edildi. Onun bilgilerini istedim savcıdan. O bilgiler geldikten sonra raporumuzu tamamlayacağız" dedi.
 
Metiner, savcının, medyada çıkan fişlemelerin doğru olduğu ama bu fişlemelerin sadece polis bilgisayarlarında değil, jandarma bilgisayarlarında da tespit edildiğini söylediğini kaydererek, "Bu fişlemeler istihbarat amaçlı mı yapılmış, yasaya uygun mu yapılmış, yoksa yasaya aykırı mı yapılmış?... Bütün bunların cevabını, bu bilgiler komisyona ulaştıktan sonra anlayacağız" diye konuştu.
 
Komisyon olarak değerlendirmelerini yapıp raporlarını hazırlayacaklarını ifade eden Metiner, "Sonuçta biz mahkeme değiliz, biz sadece raporumuzu tanzim edeceğiz, Burada sonuca mahkeme karar verecek" dedi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir