• DOLAR 32.507
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2490.812
  • ...
Vali, şiddete uğrayan eğitimciyi evinde ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin Valisi Ahmet Cengiz, önceki gün öğrenci velileri tarafından saldırıya uğrayan eğitimcileri ziyaret ederek Eğitim ve öğretim hizmetlerini derin bir şekilde yaralayan bu tür şiddet olaylarına asla müsamaha gösterilmeyeceğini söyledi.

 

Saldırıya uğrayan Okul idarecisi Ömer Öncel'i evinde ziyaret eden Mardin Valisi Ahmet Cengiz, kendisi ile bir süre sohbet etti. Eğitimin kendileri için her zaman birinci öncelik olduğunu dikkat çeken Vali Cengiz, bu eylemi gerçekleştirenlerin de eğitimden yoksun olduklarını vurguladı.

 

Öğretmenlere uygulanan şiddeti hiçbir gerekçenin haklı gösteremeyeceğini ifade eden Vali Cengiz, "Şiddete sıfır tolerans!" şeklindeki yönetim anlayışımızın bir gereği olarak, eğitim ve öğretim hizmetlerini derin bir şekilde yaralayan bu tür şiddet olaylarına asla müsamaha gösterilmeyecektir. Yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Konu Valiliğimizce ciddiyetle takip edilmekte olup, yakalanıp gözaltına alınan olayla ilgili 3 şahıs, adli makamlara sevk edilecektir. Tekerrür etmemesini temenni ettiğimiz bu üzücü olaydan etkilenen değerli öğretmenimize acil şifalar diliyor, tüm eğitim camiasına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." dedi.

 

Sendikalar da saldırıyı kınadı
Eğitim-Bir-Sen, Eğitim-Sen ve Türk Eğitim-Sen il başkanları da yaptıkları açıklamalarla Mardin Okay Yaşar Anadolu Lisesinde yaşanan, öğretmene şiddet olayına tepki gösterdiler.

 

Eğitim-Sen, açıklamasında okullarda, şiddet sarmalını sonlandırmak, öğretmenlerin saygınlığını zedeleyecek her türlü şiddet olayının önüne geçmek için kolluk tedbirleri ile geçiştirilmemesi gerektiğini belirterek, bakanlık düzeyinde öğretmene şiddet olaylarını sonlandıracak ve okullarda her türlü şiddetin önüne geçebilmek için çalışmaların yapılması gerektiğini kaydetti.

 

Okullarda, öğretmenlere ve yönetici odalarına yapılan saldırının kabul edilemez olduğu ifade edilen Eğitim-Bir-Sen açıklamasında ise, "Üyemiz olsun veya olmasın, bir eğitim neferine bu şekilde saldırılması hiçbir vicdan sahibinin kabul edeceği bir şey değildir. Demek ki hâlâ bu ülkede, kanunların yazılı olması hukukun üstün olduğu anlamına gelmiyor. Bir öğretmene kim hangi nedenle saldırır bilmiyoruz. Ancak hukukun, medeniliğin evrensel normları sorunların çözüm yolunun bu olmadığını gösterir. Okulların ve öğretmenlerin bu şekilde sürekli şiddete maruz kalmaları, hepimizin ayıbıdır. Eğer kurumlarımızda alınan komisyon kararları kuruma tekme tokat girerek çözülecekse, devlet aygıtı bu bölgede işlemiyor demektir. Yıllardır çeşitli sebeplerle kavgalara sahne olan eğitim kurumlarının ve itibarları kaybettirilen öğretmenlerin toplum nezdinde hak ettikleri itibarı tekrar geri kazanmaları için yetkilileri bir an önce çözüm üretmeye davet ediyoruz." denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir