• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
Bingöl, Bitlis ve Muş için doğalgaz ihalesi 15 Kasım'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - EPDK -GAZBİR Sektörel Değerlendirme Toplantısının 8'incisinin gerçekleştirildiği Antalya'da konuşan EPDK Başkanı Hasan Köktaş, Türkiye'de 81 şehirden 71'ine doğalgaz ulaştığını ifade ederek, 15 Kasım'da yapılacak Bingöl, Bitlis ve Muş için doğalgaz ihalesinin ardından Sinop, Iğdır, Artvin, Ağrı, Hakkâri, Şırnak ve Tunceli'ye de doğalgaz ihalelerinin de gerçekleştirileceğini belirtti.

Köktaş, ihaleyi kazanan şirketlerin bu illerde doğalgaz alt yapısını kuracakları ve dağıtım hizmetlerini vereceklerini söyledi.

Şehirlerde doğalgaz dağıtımı yapan şirketlerin patron ve yöneticilerinin ve EPDK üst yönetiminin katıldığı toplantıda EPDK Başkanı Köktaş, yerel ve genel seçim sürecine girildiğine dikkat çekerek, gaz dağıtım şirketlerini yerel yönetimler ile uyumlu çalışmaları konusunda uyardı.

Köktaş, "Bu dönemde hem yeni abonelik talepleri karşılansın hem de kazı, altyapı yatırımlarında daha fazla hassas davranılsın." Dedi ve 2014 yılı sonunda Türkiye'de doğal gaz ulaşmamış şehir kalmayacağını ifade etti. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir