• DOLAR 32.315
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2293.917
  • ...
Suriye`de Çocukların Ölüm Çığlıkları Yükseliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 
Şam Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) medya sorumlusu Muhammed et-Tawel, Şam`ın güney bölgesinde yer alan Muaddamiye banliyösünün Esed güçleri tarafından uzun bir zamandan beri kuşatma altında tutulması nedeniyle, bölgeye temel gıda malzemesi ve tıbbi malzeme sevkiyatı yapılamadığı için çocukların yetersiz beslendiğini ve çeşitli hastalıklara yakalanarak öldüklerini söyledi.
 
Muaddamiye`de şimdiye kadar 10`dan fazla çocuğun "yetersiz beslenme" nedeniyle hayatını kaybettiğini ifade eden et-Tawel, kentin doğu kesimlerinde yer alan Duma banliyösü ile Nebile beldesinde de bazı çocukların açılık sebebiyle hayatlarını kaybettiğini ve söz konusu bölgelerde halkın yiyecek ekmek bulamadığı için zor durumda olduğunu belirtti.
 
Şam`da muhaliflerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde rejim güçlerinin kuşatması nedeniyle "insani dramın" yaşandığını anlatan et-
Tawel şunları kaydetti:
 
"Şam`da muhaliflerin kontrolünde olan bölgelerde fırınlar 7-8 aydan bu yana kapalı. Rejim güçleri de kontrol noktalarında ekmek ve diğer gıda maddelerinin muhaliflerin bulunduğu bölgelere girmesine izin vermiyor. Halk yemeğini yağsız ve ekmeksiz tüketiyor. Bu nedenle birçok bölgede yetersiz beslenmeden dolayı hastalıklar baş göstermiş durumda."
 
"Çocuklar atılan bomba veya kimyasal gazdan ölmüyor, açlıktan ölüyor"
 
Tawel, "Çocuklar atılan bomba veya kimyasal gazdan ölmüyor, açlıktan ölüyor. Dünya da Suriye`de açlık ölümlerini seyrediyor, hiçbir şey yapmıyor" diye konuştu.
 
Esed yönetimine bağlı güçlerin kuşatması altında bulunan Duma, Muaddamiye, Dareyya ve Yermuk bölgelerinde yakında açlıktan dolayı ölümlerin artmasından endişe ettiğini dile getiren et-Tawel, söz konusu bölgelerde yetersiz beslenme nedeniyle çocuklarda çeşitli hastalıkların baş gösterdiğini ve sahra hastanelerinde bu tür hastalıkların tedavisi için gerekli ilaçların bulunmadığını sözlerine ekledi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir