• DOLAR 32.521
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2419.836
  • ...
`Saldırılar Müslüman Kürt halkına düşmanlığın ispatıdır`‏
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Son zamanlarda İslami STK`lara ve HÜDA PAR`a yönelik provokatif saldırılar Hür Dava Partisi Beşiri İlçe Teşkilatı tarafından yapılan basın açıklamasıyla kınandı.
 
Müslümanlarca mukaddes sayılan Kurban Bayramı günlerine bile tahammülsüzlüğü olmayan bu kendini bilmez, akıl ve vicdan mahrumu kesimin, bayramın hürmetini çiğneyerek bazı il ve ilçelerdeki dindar derneklere saldırılar düzenlediğine dikkat çeken HÜDA PAR Beşiri İlçe Başkanı Nasır Efrens, yapılan saldırıları anlayabilmenin mümkün olmadığını belirtti.
 
Efrens, "Diyarbakır`da Sahabe -Der, Yusufi-Der başta olmak üzere değişik yerlerde dindar vatandaşların işyerlerine ses bombaları, parça tesirli bombalar ve molotoflar attılar. 22.10.2013 günü saat 20.30`da Cizre`de Nur Eğitim Der yöneticilerine yönelik fiili saldırılar gerçekleştirimiş ve saldırganlar halkın tepki vermesi sonucunda püskürtülmüştür. Bu saydıklarımız bu akılsız ve vicdansız cenahın son bir kaç yılda Müslüman halkımıza yönelik gerçekleştirdiği onlarca saldırıdan sadece bir kaçıdır. Bu saldırılar Müslüman halkımıza olan düşmanlığın ispatıdır." şeklinde konuştu.
 
"Saldırılara biran önce son verilsin"
Bu saldırganların mensubu olduğu kesimlerin, organizasyonların ve camiaların bu saldırılara bir an önce son vermesi gerektiğini vurgulayan Efrens, "Aksi takdirde kaybeden herkes olacaktır. Çünkü biz bu bölgede bunu yaşadık ve tecrübe ettik." ifadelerini kullandı.
 
Saldırılarda kimsenin kazanacağı bir şeyin olmadığını belirten Efrens, "Dolayısıyla eğer özgürlükse, demokrasiyse, kardeşlikse ve barışsa herkes için olmalıdır. Birisinin sadece kendisine özgürlük istemesi demokrasiye, insan haklarına, vicdana tamamen aykırı bir durumdur." dedi.
 
"Bu kirli oyuna kimse gelmesin"
Şimdiye kadar 100 `ü aşkın saldırı olmasına ve hatta ölümle sonuçlanan olaylar yaşanmasına rağmen olaylarla ilgili bir tek failin bile yakalanmamasının düşündürücü olduğunu vurgulayan Efrens, "Gerçekten insanlar şunu düşünüyor: `Acaba derinlerde birileri başka birileriyle işbirliği halinde mi?` Bu nedenle buradan özellikle yetkililere sesleniyoruz! Bu saldırıların devam etmesinin en önemli sebebi bu zamana kadar bir failin dahi yakalanmamasıdır. Yetkililerin bu konuda üzerlerine düşeni yapıp bir an evvel saldırıda bulunanları yakalamaları gerekir ki bir daha bu olaylar yaşanmasın." diye konuştu.
 
Saldırıları gerçekleştirenlere de seslenen Efrens, "Özellikle saldırgan gençlere şunu diyoruz: bu olayların kimseye fayda sağlamadığını bilin. Buradaki amaç kardeşi kardeşe kırdırtmaktır. Onun için tekrar diyoruz ki, kimse bu oyuna gelmesin. Bu bir kirli oyundur ki, bu oyun hem bu insanlara, hem bu bölgeye zarar veren bir ateştir" ifadelerine yer verdi. (Kenan Önder - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir