• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
30 Bin Koruma Memuru Alınıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
30 Bin koruma memuru alımı için kollar sıvandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı bünyesine alınacak 30 bin koruma memurunda fiziki şartlar ön plana çıkıyor.
 
Açıköğretim lisesi de dahil diğer lise mezunları, önlisans ve üniversite mezunları da koruma memuru olabilecek. Koruma Daire Başkanlığı bünyesinde koruma memurları için yeni bir birim kurulacak. Yetkililer kanunun TBMM`den kısa sürede geçmesinin beklendiğini bildirdi.
 
POLİSLİĞE GEÇİŞ İMKANI
 
Koruma memuru olmak isteyenlerde, en az lise mezunu olmak, sağlık şartlarının yeterli olması, beden eğitimi sınavlarından başarılı olmak ve KPSS lise puan türünden de 40-60 puan alma şartları aranacak. Fiziki yeterliliğin önemsendiğini belirten yetkililer, erkek adayların en az 1.72 metre, kız adayların ise 1.68 metre boyunda ve 25 yaşından küçük olmaları gerektiğini kaydetti. Açıköğretim lisesi mezunları da, ön lisans ve üniversite mezunları da başvurabilecek. Koruma memurları, 7`nci yılda polisliğe geçebilecek. Özel, siyah renkli üniforma giyecek koruma memurları, silahlı olarak görev yapacak.
 
STADYUMLARDA, ÜNİVERSİTELERDE ÇALIŞACAK
 
Tüm koruma hizmetlerinin bu memurların görev alanı içinde olduğunu aktaran yetkililer, TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve bakanlıklarda koruma memuru bulunmayacağını söyledi. Uygulamayla koruma memurları stadyumlar ve üniversiteler ile öğrenci yurtlarında güvenliği sağlayacak. Delil toplama yetkileri olacak. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir