• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
AA`da toplu iş sözleşmesi süreci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş`e bağlı Medya İşçileri Sendikasının (Medya-İş), 580 dolayındaki üye sayısıyla Anadolu Ajansında (AA) çoğunluğu elde ettiğini söyledi.

Sendikalara toplu iş sözleşmesi görüşmesi yapma yetkisinin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından verildiğini belirten Arslan, şöyle konuştu:

"Medya-İş Sendikamız iş kolu barajını geçti ancak malum sendika, adına sendika bile demekten gerçekten sıkıldığım malum sendikanın itirazı üzerine arkadaşlarımız bir yıldır toplu sözleşme yapamıyor. Mağdur durumdalar. Geçtiğimiz günlerde mahkeme kararını verdi, yetkimiz tescil edildi fakat sendika son anda konuyu Yargıtaya götürdü. Umuyorum bu ay, en geç önümüzdeki ay Yargıtaydan sonucun kesinleşmesini bekliyoruz. Yılbaşından önce toplu iş sözleşmesi görüşmelerini tamamlamak istiyoruz. Bu konuda arkadaşlarımızın özverisi oldu, fedakarlık yaptılar. Zor bir iş yapıyorlar. Toplu iş sözleşmesiz çalışmak zorunda kaldılar ama bütün bunları telafi edecek bir modeli, inşallah toplu sözleşmeyi beraber yapacağız. İyi bir dönemi inşallah birlikte inşa edeceğimize inanıyorum."

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), 1 Ekim 2012`den geçerli olacak toplu iş sözleşmesi için Medya-İş`in yetkilendirilmesine karşı Ankara 9. İş Mahkemesinde dava açmış ve bu nedenle görüşmelere başlanamamıştı. Davanın mahkemece reddedilmesinin ardından TGS, kararın temyizi için Yargıtaya başvurmuştu. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir