• DOLAR 32.507
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2423.52
  • ...
Vanlılar Başbakandan iş ve barış istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Bu hafta sonunu Van'da gelecek olan Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın gelişinden önce, Vanlılar istek ve taleplerini dile getirdi.

Cumartesi günü saat 13.30'da Van Beşyol mevkiinde düzenlenecek olan mitinge katılması beklenen Başbakan Erdoğan, Pazar günü ise 76 bin nüfuslu Özalp ilçesini ziyaret edecek. Daha sonra Erciş ilçesini ziyaret ettikten sonra Pazar akşamı kentin kanaat önderleriyle bir araya gelecek.

Başbakanı karşınızda görürseniz kendisinden ne isterdiniz?
Başbakan'a söylenecek çok dertlerinin olduğunu belirten Ramazan Tüncel, Van'da yaşanan depremlerden sonra artan işsizliğe çare bulmasını isteyeceğini belirterek, "Van'da özellikle işsizlik çok fazla iş sahalarının açılmasını isterdik. Tekstil alanında ve ya farklı alanlarda iş imkânları sunmasını isterdim" dedi.

'Halkın en fazla huzura ve barışa ihtiyacı var'
Başbakan'dan barışın devam etmesini isteyeceğini ifade eden, İlhan Taşdemir de, "Van büyükşehir olmasına rağmen Van'daki işsizliğe çare bulmasını isteyeceğim. Halkın en fazla huzura ve barışa ihtiyacı var. Onun yanında ilimizin ekonomik anlamda düzelmesi adına fabrika ve yatırımların yapılmasını istiyoruz." Taleplerini dile getirdi.

'Bir yılda bitirilen TOKİ'lerin 3 yıldır sorunları bitmiyor'
Müslümanların kardeş olduğunu ve bölgede huzursuzluk isteyenlere prim vermemesini isteyeceğini söyleyen, Ali Suna, ayrıca TOKİ de yaşadığı sıkıntıları dile getireceğini, bu konudaki sıkıntıları Başbakan Erdoğan'a aktaracağını ifade etti.

Halkın Müslüman ve kardeş olduğunu da dile getiren Ayhan Uzun, devlet ve hükümetten tek isteklerinin halkın huzurunu bozmak isteyenlere fırsat verilmemesi, barışın devam etmesinin sağlayarak bölgede tekrar kan ve gözyaşı akmasının önüne geçmesini ve Van'da en büyük sıkıntı olan hayvancılığın tekrar canlandırılmasını isteyeceklerin dile getirdi.

Özalplı olduğunu belirten Murat Durgun, ilçede hastanelerinin faal olmadığını ve bir çocuğun gözleri önünde can verdiğini ifade ederek, "Başbakan'dan ilçemize doktor göndermesini isteyeceğiz. Çocukların, doktor olmadığı için ölmemesi için çaba harcamasını isterdim." dedi.

Van'ın büyükşehir olduğunu ifade eden Fethi Gümüşlü ise Başbakanı karşısında görürse kendisinden Van'ın büyükşehir kapsamına alınmasından dolayı teşekkür edeceğini, kente yakışacak yatırımlar yapmasını isteyeceğini ayrıca deprem yaralarının gerçek anlamda sarılması için ellerinden geleni yapmasını isteyeceğini aktardı.

Öte yandan Depremin üçüncü yılına da konteynırkette giren depremzedeler ise Başbakanı karşılarında görmesi halinde kendisinden sadece sıcak bir yuva isteyeceklerini ve bu kışı soğukta geçirmek istemediklerini söyleyeceklerini belirttiler. (Murat Dalgın, Sedat Karatay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir