• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
`PKK despot uygulamaları sürdürüyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN- Son zamanlarda İslami STK`lara ve şahsiyetlere PKK tarafından sıkça yapılan saldırılara tepki gösteren Hür Dava Partisi Mardin Mazıdağ İlçe Başkanı Abdulaziz Tuna, ulus devlet sürecinde sistemin özelikle Kürt halkına karşı uyguladığı inkâr ve asimilasyon süreci ile birlikte mütedeyyin kesimlerin en fazla baskıya maruz kaldığını belirtti.
 
Tuna açıklamasında, bölgede onlarca yıldır resmi ideoloji ve halkın inanç değerleri ile barışık olmayan PKK tarafından yapılan baskı ve zulümlerin, halkı birbirine kırdıran ve onları ötekileştiren despot uygulamaların, yakın zamana kadar süre geldiğine dikkat çekti.

HÜDA PAR Mazıdağ İlçe Başkanı Tuna yaptığı açıklamada, "Barış süreci ile birlikte silahların bırakıldığı, müzakere ortamına geçildiği bu günlerde, bir taraftan 28 Şubat zihniyetini taşıyan Ergenekoncu derin yapılar Müslüman cemaatlere şiddet ve baskı uygularken, öte taraftan sözde Kürt halkının haklarını savunduğunu iddia eden PKK/KCK/BDP zihniyetleri adeta Müslüman halka yaşam hakkı tanımamaktadır." dedi.
 
`PKK gizli muhaliflerle düğmeye bastı`
Bölgenin İslami kimliğini hazmedemeyen Emperyalist şer odaklarının güdümünde programlarını uygulamaya koyan PKK`nın gizli mahfillerde düğmeye bastığına dikkat çeken Tuan, saldırılar ile bir anda İslami kesime yönelik adeta adı konulmamış bir savaş açıldığını söyledi.
`Hiçbir şer odağı, bu menfi ve fitne kokan emellerine ulaşmayacaklardır"
 
Halkların demokratik hak taleplerinin savunuculuğuna savunan BDP`nın bölgede mütedeyyin dindar kesimlere yönelik onlarca kez tekrarlanan tedhiş ve terör saldırılarına sağır ve dilsiz kesilmesinin manidar olduğunu belirten Tuna açıklamaısnın devamında şu ifadelere yer verdi: "Hükümetin demokratikleşme paketini bile anti demokratik bulan BDP`nin Müslüman kesimin yaşam hakkını görmezden gelmesi, yapılan saldırıları adeta onaylamaktadır.
 
Yıllardır bölgemizde halkımızın can, mal, namus ve dini için faaliyetini sürdüren mütedeyyin kesimlere yönelik saldırıların amacı Müslüman halkımız ile bu camiaları birbirine ayrıştırmayı hedeflemektedir. Bilinmelidir ki; Müslüman Kürt halkının bağrından çıkan İslami hayır kurum ve kuruluşları bu halk ile bütünleşmiştir. Hiçbir şer odağı ve dış mihraklar bu menfi ve fitne kokan emellerine ulaşmayacaklardır.
 
"Saldırganların yakalanması saldırganlara prim ve cesaret vermiş"
Yapılan onlarca saldırı karşısında kolluk kuvvetlerinin saldırganlara yönelik somut tedbirler almaması ve hiçbir failinin yakalamamış olmasının adeta saldırganlara prim ve cesaret verdiğinin altını çizen Tuan, "PKK`nın yerel savunma güçleri adı altında yerleşim yerlerinde hâkimiyet kurma isteği ve saldırgan tutumuna karşılık, gösterilen ihmalkârlık Müslüman halkımızı sabrını taşırma noktasına getirmiştir. Acaba Müslüman halkımız PKK`nın bu sokak çetelerine karşılık kendini savunmak zorunda mı bırakılmak isteniyor? Bilinmelidir ki Müslüman Kürt halkı dininden ve manevi değerlerinden hiçbir zaman vazgeçmeyecektir. Müslüman halkımız İslami kimlik taşıyan tüm kurumlarını canından ve malından daha aziz bilecek, gerekirse canı pahasına şer odaklarına karşı bunları savunacaktır." İfadelerini dile getirdi.
 
Tuna açıklamasının sonunda, "Mazıdağı Hür Dava Partisi teşkilatı olarak; Müslüman halkımızı hedef alan, İslami kurum ve kuruluşlara saldıran İslam ve Kur`an düşmanları olan PKK çetelerini lanetliyor, saldırılarda yaralanan kardeşlerimize acil şifalar dileriz." İfadelerine yer verdi.
 
(İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir