• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Bitlis Valisi'nden hac pilavı ikramı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Bitlis Gazibey mahallesinde bulunan Gazibey Camisi avlusunda Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Cuma çıkışı pilavlı et yemeği dağıttı. Yemek programı Türkiye Kur'an okuma birincisi Bünyemin Topçuoğlu'nun okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda Bitlis Müftüsü Abdulkerim Akbaba kısa bir konuşma yaptı. Daha sonra konuşan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, kendi örf ve adetlerine göre hac dönüşü böyle bir yemek verildiğini, burada da bu âdetin devamını sağladıklarını söyledi.

Vali Yurdakul burada yaptığı açıklamada, "Benim için güzel bir gün oldu. Hem uzaktan gelen hem de Bitlis merkezinden gelen vatandaşlarımız bir aradayız. Bizim Antalya bölgesinde adettir. Hac dönüşünde bir yemek verilir. Biz de Bitlis'te çarşı merkezinde güzel olur diye düşünerek bu mekanı seçtik. Bugün burada yerel yöneticilerimiz, kaymakamlarımız, komutanlarımız ve siz vatandaşlarımızla buluştuk. Hepinize hoş geldiniz diyorum. Afiyet olsun" dedi.

Dağıtılan yemek sonrası Vali Yurdakul, vatandaşların tek tek elini sıkarak tebriklerini kabul etti.

Programa, Bitlis Valisi Yurdakul, Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç, İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, Oxin Medrese Müderrisi Şeyh Fetullah Ayte, Hüda Par Bitlis İl Teşkilatı, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Kanaat Önderleri ve halktan çok kişi katıldı.(Şükrü Tontaş-İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir