• DOLAR 32.57
  • EURO 34.893
  • ALTIN 2426.362
  • ...
"Batman Lisesi'nin ismi iade edilsin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Bülent Hatun, bir açıklama yaparak ismi Turgut Özal Anadolu Lisesi olarak değiştirilen Batman Lisesi'nin isminin tekrar iade edilmesini istedi.



Hatun, yaptığı açıklamada Batman Lisesi'nin 1968-1969 yılında eğitim öğretime başladığını belirterek, "İlk mezunlarını 1971 yılında vermiştir. Batman Lisesi'nin tarihçesine baktığımız zaman ne kadar da köklü bir okul olduğu ortaya çıkmaktadır. Batman Lisesi'nin bu tarihçesine baktığımız zaman bu okulun Batmanlılar için ne kadar değerli olduğu tartışılmazdır. Batman Lisesi bu zaman zarfında birçok şahsiyeti yetiştirmiştir. Kaldı ki bir çok ilimizde illerin kendi isimleriyle anıldığı okulların varlığı bilinen bir gerçekliktir. Batman Lisesi, Batman'ın tarihini ve kültürünü yansıtması açısından da ayrı bir öneme sahiptir. Batman Lisesi'nin isminin yerine Turgut Özal Anadolu Lisesi olarak değiştirilmesini doğru bulmuyoruz. Okul isimlerinin değiştirilmesiyle ilgili birçok formül var iken bu şekilde yapılan isim değişikliğini Batmanlılar ve Batman Lisesi mezunları kabul etmemektedirler." dedi.



Hatun, Eğitim Sen olarak yetkililerden Batman Lisesi'nin isminin tekrardan iade edilmesini ve tarihi havasıyla buluşmasını talep ettiklerini kaydetti.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir