• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Erdoğan: Çözüm süreci bitmedi, devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Divan toplantısında yaptığı konuşmada çözüm süreciyle ilgili olarak "Çözüm sürecini sonlandırma gayreti içinde olanlara sesleniyorum: Çözüm süreci bitmemiştir, devam etmektedir, her attığımız adım bu devamın bir eseridir" dedi.

Son günlerde gerek BDP kanadından gerekse Kandil`den yapılan açıklamalar çözüm sürecinin durduğu yönünde yorumlara neden olmuştu. Pkk`lı Cemil Bayık, dün yaptığı açıklamada "Çözüm sürecini Akp bitirme hesapları yapıyor. Bunun hesabı sorulmalıdır. Akp, `Süreci bitiren altında kalır` diyor. O zaman Akp bu süreci bitiriyor ve bedelini de kendisi öder" ifadlerine yer vermişti.

"ÇÖZÜM SÜRECİ DEVAM EDİYOR"
Konuyla ilgili Başbakan Erdoğan da sessizliğini bozdu. Ak Parti Genel Merkezi`nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı`nda konuşan Erdoğan "Cumhuriyet demokrasi ile güçlenmiştir. Cumhuriyetimizi güçlendirmeye bir beraber görmeye devam edeceğiz. 11 yılda Cumhuriyetimizin kazanımlarına yenilerini ekledik. Bu cumhuriyeri korumaya devam edeceğiz. Reform kararlığımızı süredüreceğiz. Çözüm sürecini sonlandırma gayreti içerisnde olanlara da sesleniyorum. Çözüm süreci bitmemiştir devam etmektedir" dedi.

Tehditlere boyun eğmeyeceklerini belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Yaklaşık 1 yıldır Doğu ve Güneydoğu huzurn, barışın ikliminde geleceğe umutla bakıyor. Kepenkler kapanmıyor, anneler ağlamıyor, ocaklara ateş düşmüyor. O kuş uçmaz dağlar sakinleri, turistleri ile buluşuyor. Biz bölgedeki baharın kalıcı olmasını ifade etmiştirk. Silahların sustuğu şiddetin ortadan kalktığı ortamda her sorunu çözüme kavuşturuyoruz. Bölge halkı da Türkiye`de barış va bahar ikliminin tadını almıştır. Huzurun geri dönmesine bölge insanı izin vermeyecektir. Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Gelin bu oyunu bozalım. El ele omuz omuza beraber koşalım. Bölgedeki yeni durumun birilerini rahatsız ettiğini görüyorum. Birilerinin tedirgin olduğunu görüyoruz. Özellikle terör üzerinden Türkiye`de siyaset mühendisliği yapanların işsiz kaldığını görüyoruz. Biz gerilimin tarafı olmayacağız. Tehditlere boyun eymeyeceğiz. Milletimizle birlikte hareket etmeye devam edeceğiz."

ASKER KAÇAKLARI
AK Parti Genel Merkezi`nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı`ndaki konuşmasında Erdoğan askerliğin kısalması konusuna da değindi. Erdoğan konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Askerlik süresiyle ilgili düzenleme resmi gazetede yayınlandı. Şüphesiz ki TSK`nın bilgilerine düşüncelerine, celp denen olayın ne kadar ihtiyaç var bunlar bakanlığımızdan istenir. Bakanlığımız buna göre celpleri yapar. Bize teklifleri gelmiştir. Biz olayı 1 Ocak olarak değerlendirdik. Biz bunu bütçe yılıyla orantılı olsun diye düzenledik. 15 aydan 12 aya indirmiş oluyoruz. Bu düzenleme sadece uzun dönem askerlik yapan er ve erbaşlarımızı kapsıyor. Kısa dönem askerlikte bir değişiklik yapmıyoruz. Şimdiden hayırlı teskereler diliyorum.

Ama bu arada bir şey daha var. Bakaya kalmış 600 bin civarında, o ifadeyi kullanmak istemiyorum ama uygulamaları kaçak durumunda olanlardır. Burada da bakanlıklarımızın çalışma yaparak bu kaçak durumda olanları yakalayıp hemen askerliğe teslim etmek lazım."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir