• DOLAR 32.382
  • EURO 35.077
  • ALTIN 2326.17
  • ...
YYÜ'de 10. Denizcilik Eğitimi Konsey Toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde Denizcilik Eğitimi Konsey Toplantısı yoğun katılımlı bir şekilde yapıldı. Toplantıya YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Demirel, Denizcilik Eğitimi Konseyi (DEK) Başkanı Doç. Dr. Ender Asyalı, YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Murat Demirel, YYÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cabir Demirci, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli ile çok sayıda akademisyen ve bürokrat katıldı.

YYÜ İlahiyat Fakültesi Toplantı Salonu'nda yapılan 10. Denizcilik Eğitim Konsey Toplantısı'nda konuşan YYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Kenan Demirel, YYÜ hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin birçok üniversitesinden, bakanlıktan ve resmi kurumlardan toplantıya katılan konukları üniversitede ağırlamaktan onur duyduklarını ifade eden Prof. Demirel, "Denizcilik Eğitimi ile ilgili birçok konunun konuşulacağı bu toplantının Van Denizinin kıyısında yapılması ayrıca memnuniyet verici. DEK kurulduğundan beri denizcilik eğitimine önemli katkılar sağladı. Bu toplantılarla önemli adımlarda atıldı. Bu önemli toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

DEK Başkanı Doç. Dr. Ender Asyalı ise amaçlarının denizcilik eğitimi çıtasının yükseltilmesi olduğunu dile getiren Doç. Dr. Asyalı iki gün sürecek toplantı hakkında bilgiler verdi.
Doç. Dr. Asyalı'dan sonra konuşan YYÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cabir Demirci, yeni kurulan fakülteleri hakkında bilgiler vererek, "Denizcilik Eğitimi Konsey Toplantısı'nın YYÜ'de yapılması bize moral desteği olmuştur. Toplantının yapılmasına öncülük eden herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Denizcilik Eğitim konseyi ile bir araya gelmiş ve kenetlenmiş olan denizcilik camiası bizlere bir vücudun bir uzvu ya da parçasıymışız gibi bir imaj verdi. Buda problemlerimizin çözümünde bizim yalnız olmadığımızı göstermesi bakımından söz konusu DEK'in fevkalade önemli bir organize teşkilat olduğunu açıkça göstermektedir. DEK toplantısının verimli geçmesini, camiamıza, kurumlarımıza ve ülkemize faydalı sonuçlar üretmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu

Daha sonra konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli bir Vanlı olarak bu mühim toplantının YYÜ'de yapılmasından gurur duyduğunu belirterek, "DEK'e denizcilik eğitimine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Tabiî ki bu toplantı çok önemli ama toplantının yanı sıra Vanımızın güzelliklerini görmenizi de tavsiye ederim. Toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Açılış konuşmalarının ardından 4 oturum şeklinde yapılacak toplantılara geçildi. (Mehmet Aldemir - İLKHa)

Bu haberler de ilginizi çekebilir