• DOLAR 32.403
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2325.07
  • ...
Konya esnafı sebze meyve fiyatlarından memnun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Konya`daki sebze ve meyveciler Adnan Menderes toptancılar Hal esnafı bu mevsimde satışlarını olumsuz etkileyen etkenlerin olmasıyla beraber yine de işlerinin normal olduğunu söyledi.

Sebze meyve fiyatları hakkında değerlendirmede bulunan hal esnafından Mustafa Gürbüz,"Bizim satışlarımız sabah saat 5`te başlar 8 civarlarında biter. Bu saatler arasında satılamayan sebze ve meyvelerin bir kısmı ve yeşillik gibi ürünlerde zarar söz konusu olabiliyor. Okulların açılması, bayram tatili ve pazarcı esnafının dışarıdan mal almaları işlerimizi olumsuz etkilemekte. Buna rağmen çok şükür işlerimizden şikâyetçi değiliz" dedi.

Gürbüz konuşmasına şöyle devam etti,"Şu anda domateste fiyatlar yükselmiş durumda geçen sene bu zamanda domatesin fiyatı 1,5-2 TL iken şimdi 2,5-3 TL arasında değişmektedir. Meyve fiyatları bu sene oldukça makul durumda. Bazı meyveler geçen seneki fiyatlardan satılırken bazı meyvelerde ise fiyatlarda düşüş görülmekte. Mesela üzüm geçen sene bu zamanda 2,5-3 TL`ye satılırken, şimdi 2-2,5 TL`ye satılmaktadır" (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir