• DOLAR 32.523
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2421.522
  • ...
Umut Kervanı`ndan 31 bin aileye kurban eti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Umut Kervanı Yardım Platformu, Kurban Bayramı`nda da on binlerce yoksul ve ihtiyaç sahibi ailenin yüzünü güldürdü. Kurban Bayramı öncesinde "Kurban Paylaşmaktır" sloganıyla bünyesindeki onlarca STK ile büyük bir kurban organizasyonunu gerçekleştiren Umut Kervanı Yardım Platformu, 61 ton 351 kilo eti, 31 bin 792 yoksul ve ihtiyaç sahibi aileye ulaştırarak bayram sevinçlerine ortak oldu.
 
Üye derneklerimiz her türlü hizmeti gerçekleştirdi
Kurban Bayramı`nda yaptıkları çalışmalar hakkında İlke Haber Ajansı`na konuşan platform koordinatörü Masum Ayyıldız, "Platformumuz Kurban Bayramı öncesinde "Kurban Paylaşmaktır" sloganıyla büyük bir kurban organizasyonunu gerçekleştirmişti. Bu kapsamda kurban ibadetinin yerine getirilmesi amacıyla kamuoyunu bilgilendirme çalışmaları yapılmıştı. Bu çalışmalar sonucunda Türkiye`nin 48 yerleşim yerinde Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi dernekler her türlü hizmeti gerçekleştirmiştir." dedi.
 
Üyelerimizin bayramı yoksulların gülüşüydü
Herkesin bayram sevincini yaşadığı sıralarda binlerce üyelerinin ise büyük fedekarlıklarla yoksul ailelere kurban etlerini ulaştırma gayretinde olduğunu belirten Ayyıldız, "Kurban bayramı süresince kurban sahipleri nezaretinde ve kurban kesimine teşvik neticesinde yaklaşık bin 640 küçükbaş, 206 da büyükbaş olmak üzere toplam bin 846 kurbanlık kesimine aracı olunmuştur. Bu çalışmalar sonucunda 61 bin 351,50 kg etin dağıtımında başta fakir muhtaç aile ve kişiler ile kurban sahiplerinin payları ve bizzat dağıttıkları ile beraber 31 bin 792 aile ve kişiye paketler halinde kurban etinden pay dağıtılmıştır. Kurban ibadetinin gerçekleştirilmesinde derneklerimizin binlerce üye ve gönüllüsü, binlerce araç ile herkesin aile, eş ve dostlarıyla bayramlaştığı anlarda fakir ve muhtaçların yüzünü güldürmek için bu hizmeti gerçekleştirmişlerdir." ifadelerini kullandı.
 
Bağışlarınızla hayır dualarına mazhar oldunuz
Kurbanlıklarını yoksullara ulaştırmada kendilerini tercih eden hayırseverlere teşekkür eden Ayyıldız, "Kurbanlık kesimi ve et dağıtımı hizmeti için Umut Kervanı Yardım Platformu`na bağlı dernekleri tercih eden herkesten Allah-u Teala razı olsun. Hayır duasını almaya sebep oldukları kişilerin dualarının kabul edilmesi dileği ile tekrardan kendilerine ve bu hizmette emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunarız." diye konuştu. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir