• DOLAR 32.525
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2421.415
  • ...
"Fırsatın kazası yok"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ERZURUM - ETÜ 2013 - 2014 Akademik Yılı Açılış Töreni bugün ETÜ'nün havalimanı yolunda bulunan Merkezi Derslikler Binası Konferans Salonu'nda gerçekleşti.


Törene Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Sermaye Piyasası Kurulu üyesi Prof. Dr. Nurullah Genç, ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.


Törende konuşan Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, öğrencilere nasihatte bulundu. Çalışmanın önemine vurgu yapan Vali Altıparmak, "İş hayatınızda, çalışma ortamlarında edindiğimiz arkadaşlıkların dışında en önemli arkadaşlarımız okul çağında bu sınıflarda. Çok güzel bir söz vardır. Tanış çok yaren yok derler. Asla ve asla yaren olacak diye sizi, çok çalışmakla suçlayacaklardan uzak durun. Derhal onlarla ilişkinizi kesin. Bu bir fırsattır, fırsatın kazası yoktur. Arkadaşlar bunu kaçırmayın" diye konuştu.


ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, "Erzurum Teknik Üniversitesi, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile öne çıkan Erzurum'da kurulan bir devlet üniversitesidir. Ülkemizde hali hazırda 175 üniversite bulunup bunlardan sadece 6 tanesi Teknik Üniversitedir. Söz konusu teknik üniversitelerden biri olan ETÜ, toplumla iletişim halinde olan ve toplumsal sorunlara bilimsel çözümler üreten, yaşam boyu öğrenmeyi temel ilke kabul ederek bilgi ve bilimin toplumun tüm kesimlerine yayılmasına katkıda bulunan, eğitim kalitesiyle ve bilimsel araştırmalarıyla tanınan bir dünya üniversitesi olmayı hedeflemektedir. Bu hedefler çerçevesinde siz değerli öğrencilerimize yeni fırsatlar ve yüksek idealler sunmanın gayreti içinde olacağız." dedi.


Tören Sermaye Piyasası Kurulu üyesi Prof. Dr. Nurullah Genç'in açılış dersi vermesiyle son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir