• DOLAR 32.522
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2425.22
  • ...
GKB`dan şenyurt Sınır Kapısını Kapatın Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

12 Eylül darbesinin ardından kapatılan Kızıltepe`ye bağlı Şenyurt Gümrük Kapısı, Mardin Valiliği ve Kızıltepe Kaymakamlığı`nın onayıyla, Suriyeli mültecilerin sığınma taleplerini karşılamak amacıyla dört ay önce yeniden faaliyete geçirildi.

İYİLEŞİP SURİYE`YE DÖNÜYORLAR

Hürriyet’in haberine göre, güvenliğini askerlerin sağladığı mobil gümrük kapısından yoğun olarak yaralı Suriyeli mültecilerin Türkiye`ye tedavi amaçlı giriş yapması, istihbarat birimlerini harekete geçirdi.

Yapılan tespitlere göre, Suriye`de Esed`e karşı silahlı mücadelede yaralandığını beyan ederek sınır kapısından giriş yapan kişilerin önemli bir bölümü PKK`nİn bu ülkedeki uzantısı olan PYD saflarında, muhaliflere karşı çatışmalara girdi. Bölgedeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan yaralılar iyileştikten sonra da Türkiye`den ayrıldı.

GÜMRÜK KAPATILSIN

Askeri istihbarat birimlerinin güvenlik kamerası görüntüleri ve resmi kimlik kayıtlarla belgelediği bu bilgiler, Genelkurmay Başkanlığı ile paylaşıldı. Tespitleri inceleyen Genelkurmay, Milli Savunma Bakanlığı`na, Şenyurt`taki mobil gümrüğün kapatılması yönünde talepte bulundu. Mobil gümrükle ilgili iddialar bununla da sınırlı kalmadı. Türkiye`den Suriye`ye giden yardım araçlarıyla PYD`ye silah taşındığı ileri sürüldü. Genelkurmay, Şenyurt mobil gümrüğünde sürdürülen faaliyetlerin tamamının, Mardin Nusaybin`de halen faaliyette olan gümrük kapısından yürütülmesini istedi. Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı konu hakkında görüş bildirmezken, MSB yetkilileri konunun değerlendirildiğini ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı`yla mobil kapının kapatılması için görüşmelerin sürdüğünü bildirdi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir