• DOLAR 32.499
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2488.296
  • ...
Başbakan `Gerekirse Cami Yıkarız` İfadesine Açıklık Getirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Tayyip Erdoğan, Kosova`dan Ankara`ya dönerken uçakta gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı.
Belediye başkanlığımda yol için cami yıkmıştım

"Partimizin grup toplantısındaki konuşmamda, "Yol için gerekirse cami de yıkarız. O camiyi başka yerde daha güzel bir eser olarak yeniden yaparız" dedim. Bu sözümün içine tarihi eser niteliği taşıyanların girmediği aşikardır. Zaten benim cami yıkacağıma kimse inanmaz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığım döneminde Küçükköy`de yol yapımı söz konusuydu. O yol için hiçbir şekilde mimari özelliği olmayan, biraz da özensiz yapılmış bir camiyi yıktık. Sonra o caminin yerine başka bir noktaya daha güzel bir eser yaptık."

Haluk Koç CHP`nin yıktırdığı camilerin hesabını sorsun

Fatih ilçesinde tek parti döneminde yıktığı camilerin arşivlerden çıkarsın yeter. Vakıflar Genel Müdürlüğü`ne yazı yazsın resmi cevabını alsın. 3 değil beş değil. Gitsin kendisi sorsun öğrensin. Zaten işin aslı şu, islamda kuranda cami diye bir şey yok mescit var. Mescit ifadesi geçer. Cami toplanılan yer anlamında daha büyük bir fiziki mekanı demek. Mescd-i Aksa, Mescid-i Haram deniyor. Cami cem olunan yani toplanılan yer.

İstişare etmeden karar almam

"Bazıları benim için, "Kafasına eseni yapıyor, kimseye sormuyor" diyor. İstişare etmek benim değişmez prensibimdir. Demokratikleşme paketinin hazırlanması sürecinde de aynı yolu izledik. Bu konuda benim başkanlığımda gerçekleşen istişare toplantısı sayısı 5`tir. Bir konuda adım atarken hükümette, bürokratlarla, parti içinde, gerektiğinde de partimizle ilgisi olmayan, konunun uzmanı kişilerle istişarelerde bulunuruz."
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir