• DOLAR 32.529
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2477.721
  • ...
Irak Dışişleri Bakanı Zebari Çankaya Köşkü'nde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun davetlisi olarak Türkiye'yi ziyaret eden Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul etti.


Cumhurbaşkanı Gül kabulde, dost ve kardeş Irak'ın Dışişleri Bakanını kabul etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Türkiye'nin, Irak'ın siyasi istikrarı, toprak bütünlüğü ve güvenliğine verdiği önemi ve Türkiye'nin ayrım gözetmeksizin Irak halkının bütün kesimlerini kucakladığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, ikili ilişkilerin her düzeyde geliştirilmesi için ortak iradenin mevcut olduğuna dikkat çekti.


Irak'ta yaşanan saldırılarının sadece Irak halkı için değil, Türkiye halkı için de büyük bir üzüntü kaynağı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, Irak halkının çektiği acıların hafifletilmesi ve ülkede istikrarın tesis edilmesi için Iraklı siyasi liderlerin sürdürdükleri çabalara Türkiye'nin desteğinin süreceğini belirtti.


Kabulde Irak Dışişleri Bakanı Zebari, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Huzai, Başbakanı Maliki ve Meclis Başkanı Nuceyfi'nin selamları ile Irak halkının iyi dileklerini getirdiğini ifade etti.


Irak'ın yakın dostu olarak gördükleri Türkiye'yle ilişkilere önem verdiklerini belirten Zebari, son dönemde gerçekleştirilen karşılıklı üst düzey ziyaretlerin iki ülke arasındaki ilişkilere ihtiyaç duyulan ivmeyi kazandıracağına inandıklarını, Türkiye'ye yaptığı ziyaretin de bu konuda Irak'taki mevcut güçlü siyasi iradenin bir göstergesi olduğunu kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir