• DOLAR 32.502
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2434.133
  • ...
Türkiye-Kuveyt arasında işbirliği toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu 24 Ekim 2013 tarihinde Kuveyt'e resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.


Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah Halid El Hamad El Sabah başkanlığında, iki ülke kurum ve kuruluşlarının üst düzey temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Türkiye-Kuveyt İşbirliği için Ortak Komitesi'nin ilk toplantısında, iki ülke arasında siyasi, ekonomik, ticari ve kültürel işbirliği imkanları ele alındı ve önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek sektörel işbirliği faaliyetleri kapsamlı biçimde gözden geçirildi.


Toplantının ardından Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı El Sabah, "Türkiye-Kuveyt İşbirliği İçin Eylem Planı"nı imzaladılar.


Kuveyt'teki temasları kapsamında Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Kuveyt Başbakanı Cabir el-Mübarek el-Hamad es-Sabah ve Kuveyt Meclis Başkanı Merzuk Ali el-Ganim'le biraraya geldi. Dışişleri Bakanı Davutoğlu ayrıca, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmed el-Cabir el-Sabah tarafından kabul edildi.


Dışişleri Bakanı Davutoğlu resmi temaslarının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, işbirliği eylem planının önemini vurgulayarak bir Körfez ülkesiyle ilk kez bu tür bir eylem planının imzalandığını, benzeri anlaşmaların diğer bölge ülkeleriyle de imzalanabileceğini aktardı.


Türkiye ve Kuveyt arasında her alanda ve her düzeyde ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini belirten Dışişleri Bakanı Davutoğlu, bu çerçevede İşbirliği için Ortak Komite toplantısında 13 ayrı alanda yapılacak işbirliğine dair karar alındığına işaret etti. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2016 yılına kadar 1 milyar dolara ulaşmasının, ayrıca Kuveyt'teki Türk yatırımlarının artmasının hedeflendiğini kaydetti.


Görüşmelerde ayrıca Filistin, Suriye ve bölgeyle ilgili her türlü konunun ele alındığını belirten Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Kuveyt ve Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin tesis edilmesinin 50. yıldönümü vesilesiyle önümüzdeki yıl kapsamlı kültürel faaliyetler yapılacağını aktardı.


Dışişleri Bakanı Davutoğlu ayrıca, Türk vatandaşlarına 1 Kasım'dan itibaren sağlanan kapıda vize kolaylığı nedeniyle Kuveyt yetkililerine teşekkür ettiğini belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir