• DOLAR 32.568
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2491.435
  • ...
"TOKİ Mağdurları'nın dertlerini dinleyen yok"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van merkez Kurubaş Mevkii'nde 2009 yılında inşaatına başlanan ve " Memur-Sen TOKİ Konutları'' olarak bilinen bin 58 konutluk Kurubaş TOKİ sakinleri sorunlarını dile getirmek için 'Van Memur-Sen TOKİ Mağdurları' ismi ile basın açıklaması yaptılar.


TOKİ mağdurları, inşa edilen blokların rutubet, koku ve pislik içinde olduğunu ve onlarca sıkıntı ile artık baş edemeyeceklerini söyleyerek sıkıntılarını tek tek sıraladılar.


Açıklamada, çevre düzenlemesi adına hiçbir şeyin yapılmadığı, çocuk oyun alanlarının olmadığı, bankların olmadığı, yeşil çevrenin olmadığı, çevre aydınlatma direklerinin ve lambaları çok az olduğu belirtilerek,16 derslik okulun öğrencileri teneffüslerde kullanabilecekleri alanın bile olmadığına dikkat çekildi.


TOKİ Mağdurları yaptığı basın açıklamasında,"Asansörler büyük kısmı çalışmıyor. Kanalizasyon sistemleri ve rögarlar çoğu yerde problemli. Kalorifer kazanları ve sistemleri çoğunlukla yeterli ısıtma yapmıyor, bacaları sorunlu. Elektrik tesisatlarında sık sık yaşanan sorunlar insanların hayatını tehlikeye atıyor." dediler.


Şabaniye Mahallesi sakinleri, "Yalnızca bu konutlar için inşa edilmesi gereken su deposu ise da hâlâ yapılmış değildir. Bu nedenlerle de sürekli su kesintisi yaşamaktayız. Yapılmış olan 3 bin tonluk su deposu ise patlamaya hazır bir bomba gibidir. Tamamının devamlı suyla dolması halinde zayıf bir görüntü veren depo duvarlarının patlaması yahut istinat duvarının çökmesi halinde yüzlerce insan ölümle karşı karşıya kalacaktır."ifadelerine yer verdiler.


"Firma elemanları tarafından tehdit edildik"

Geçen zaman içerisinde TOKİ'ye (Türkiye Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) , BİMER'e (Başbakanlık İletişim Merkezi) , AKİM'e (AK Parti İletişim Merkezi) ve başka adreslere başvurduklarını ancak kimsenin dertleri ile ilgilenmediğini söyleyen Memur-Sen TOKİ mağdurları, "Hiç kimse bizim sorunlarımızla ilgilenmedi. Sorunlarla baş başa bırakıldık. Hak sahipleri olarak kendi aramızda örgütlenerek hakkımızı savunmaya kalktık. Bu kez işi yapan firmanın bazı elemanları tarafından tehdit edildik. Ardı ardına kesilmeyen tehditler karşısında birçok hak sahibi ''Allah'ınızdan bulun'' diyerek geri çekildi."şeklinde konuştular.


"Zam ve faiz uygulamalarına tabi tutulmadan 123 ay taksitlendirilmesini istiyoruz"

Konut sahipleri,"TOKİ, taksit tahsilâtı kararını geri çekmeli, bu enkazı yoluna koymalı, insanlara değer verdiğini kanıtlamalı, buradaki yağmaya, talana, iltimasa dur demeli, ondan sonra taksit ödemelerini başlatmalıdır.Taksitleri asgari 12 yıla yaymalı,zam ve faiz uygulamasına tabi tutmadan taksitlerimizi sabit taksit tutarı ile yeniden yapılandırmalıdır."ifadeleri ile isteklerini dile getirdiler. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir